33 veïns de Bétera ja treballen a l’Ajuntament gràcies al programa Avalem Experiència Plus

BETERA ECOVID

Aquests programes han incorporat 15 persones més que l’any anterior

El Consistori beterà continua treballant per a pal·liar la desocupació entre la seua població més vulnerable, per això, ha contractat un total de 33 veïns a través dels programes de Foment d’Ocupació Avalem Experiència Plus: ECOVID i EMPUJU. Tots dos programes estan cofinançats per la Generalitat Valenciana en el marc del Programa operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Bétera amb un import total de 542.948,57€.

Hui l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, al costat de la regidora d’Ocupació, Mónica Martín, han donat la benvinguda a aquests ciutadans i ciutadanes que van començar a prestar els seus serveis a l’Ajuntament el mes de desembre passat.

Durant la rebuda, l’Alcaldessa de Bétera ha destacat que “continuem apostant per la nostra ciutadania intentant oferir una oportunitat laboral als col·lectius amb major dificultat per a accedir al món laboral al mateix temps que es reforcen determinats serveis municipals”.

A través del programa EMPUJU s’ha contractat un total de 15 joves menors de 30 anys durant 12 mesos, a jornada completa, incorporats a les àrees d’Ocupació, Alcaldia, Personal, Obres, Medi Ambient i Neteja Viària per a exercir funcions específiques de suport en cadascun d’aquests departaments i Brigada municipal. Aquestes contractacions suposen una primera experiència laboral amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat d’aquests joves de Bétera per al que s’ha rebut un total de 249.307,10 € del Labora i una aportació municipal de 198.000 €.

D’un altre costat, dins del Programa ECOVID destinat a majors de 30 anys s’han contractat un total de 18 persones perquè durant 12 mesos facen treballs i actuacions tendents a mitigar els efectes de la crisi sanitària a conseqüència de la Covid 19.

Amb una inversió de 293.641,47€ en aquest programa, l’Ajuntament de Bétera ha contractat 4 netejadors/as d’edificis públics que fan tasques de reforç de neteja i desinfecció per a previndre els contagis. Seguint amb aquest reforç s’han incorporat 9 peons de neteja viària amb la finalitat de mantindre netes i desinfectades els carrers evitant el màxim possible la proliferació de zones amb brots.

Al seu torn, s’han incorporat 3 conserges per a dependències municipals que estan realitzant els controls d’aforament per a evitar aglomeracions. I també, controls de temperatura i higiene per a l’accés a edificis públics sempre que les mesures sanitàries així ho exigisquen.

Finalment, el programa ECOVID ha contractat 2 tècnics d’educació infantil en les Escoletas Municipals a fi de fer costat als docents en tasques de control d’accessos i menjador, entre altres. Per a aquest programa s’ha destinat un total d’aportació municipal de 180.000 euros.

Més contractes i més inversió en ocupació

Enguany aquests dos programes han incorporat a 15 persones més respecte del programa anterior, la qual cosa suposa, tal com indica Mónica Martín “un augment quantitatiu en la contractació a més de noves oportunitats d’inserció laboral per a la nostra ciutadania”.

D’aquesta manera es passa d’una contractació de 18 persones en els programes de 2020 a un total de 33 contractacions en els actuals programes iniciats a final de 2021.

Respecte de la inversió, Avalem Experiència Plus han suposat un total de 542.948,57€, 336.943,6€ més que els programes de 2020 en els quals es va destinar un total de 206.004,97€.

Mónica Martín, regidora d’Ocupació, ha subratllat “l’important esforç de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local en la realització d’actuacions i en la captació de fons per a millorar la inserció de col·lectius i aturats que, per les seues característiques, precisen de suport per a millorar la seua ocupabilitat.

Referent a això, l’edil ha mostrat la seua satisfacció “per l’important increment d’actuacions realitzades per la regidoria de Promoció Econòmica en col·laboració amb LABORA per a l’anualitat 2021, les quals suposen 15 beneficiaris més i una inversió aproximada d’un milió d’euros entre aportacions municipals i ajuda rebuda”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà