Bétera ja té Obreres per a les Festes de 2024

El 22 d’agost a es realitza la tradicional cercavila de les bolletes

Bétera viu una de les jornades més especials de tota la setmana de festes. D’una banda, és l’últim dia de les seues Festes d’Agost però, no obstant això, per un altre, és un dia carregat d’emocions i sentiments perquè hui es tria a les màximes representants de les Festes per a l’any 2024. En un mateix dia es concentra la fi i l’inici d’unes Festes que formen part de l’ADN dels beterenses.

El 22 d’agost a Bétera es realitza la tradicional cercavila de les bolletes que determina qui seran les Obreres de l’any següent. Sent les bolletes uns xicotets pergamins enrotllats que en el seu interior porten el nom de les triades.

Tradicionalment aquest moment es realitza després de la celebració de la missa de la Vuitava, és un dels moments més emocionants per a tot el poble de Bétera ja que fins que no arriba l’últim dia de Festes, ningú coneix la identitat de les futures Obreres.

Aquesta tradició es repeteix any rere any i fa que no es puga modificar l’ordre d’elecció de les futures Obreres, que ha de ser el següent: Primera Obrera Fadrina, Primera Obrera Casada, Segona Obrera Fadrina i Segona Obrera Casada, triant cadascuna d’elles a les seues successores.

Així doncs, en finalitzar la missa cada Obrera escriu en la seua bolleta el nom de la seua successora i, a continuació, veïns i veïnes les acompanyen a les seues cases sense saber cap a on es dirigeixen per a entregar la bolleta.

Hui com mana la tradició, Aina Mollà, primera Obrera Soltera, Mariola Ferrando, primera Obrera Casada, Paula Ros, segona Obrera Soltera i Cristina García, segona Obrera Casada, han escrit les seues bolletes i han eixit de la casa parroquial per a anar a la cerca de les noves Obreres.

Un riu de veïns i veïnes les esperava a l’eixida de la casa parroquial per a acompanyar-les i conéixer de primera mà el nom de les triades. Al costat d’ells els Majorals de 2024 són els encarregats d’acompanyar a les noves Obreres.

Alba Aznar i Zaragozá, primera Obrera Fadrina

Aina Mollà ha sigut la primera a dirigir els seus passos cap a casa d’Alba Aznar i Zaragozá que ha sigut triada com a primera Obrera Fadrina per a l’any 2024. Una vegada entregada la bolleta Alba Aznar i Zaragozá ha eixit a la porta de la seua casa anunciant que ostentarà aquest càrrec tan important per a les Festes i com mana la tradició els Majorals de 2023 l’han coberta amb confeti mentre els Majorals de 2024 corejaven el seu nom i li col·locaven la samarreta groga que hui tots vestien.

Pilar Ricart i Ferrando, primera Obrera Casada

Després de triar a la primera Obrera Fadrina 2024, la comitiva ha seguit a Mariola Ferrando que decidida ha anat a buscar a la primera Obrera Casada per a l’any vinent. Pilar Ricart i Ferrando, ha sigut la triada després d’acudir Mariola amb la bolleta a la seua casa. Ella també ha acceptat el càrrec i els Majorals 2023 han celebrat amb confeti la seua elecció. Al seu torn, els Majorale 2024 li han fet lliurament de la samarreta al cant de “Pilu Obrera”.

Sonia Amposta i Pons, segona Obrera Fadrina

Més tard ha arribat el torn de Paula Ros, segona Obrera Fadrina de 2023 qui ha pres els carrers del municipi a la recerca de Sonia Amposta i Pons que serà la segona Obrera Fadrina per a les Festes de 2024. Sonia Amposta i Pons ha acceptat la bolleta de Paula deixant patent que serà la segona Obrera Fadrina i a continuació els Majorals 2023 l’han coberta de confeti. Els Majorals 2024 l’han felicitada d’un en un i li han entregat la samarreta groga que s’ha posat de seguida igual que les altres Obreres.

Pepi Morcillo i González, segona Obrera Casada

Per a finalitzar Cristina García, segona Obrera Casada, ha sigut l’última a anar a buscar a la seua successora. Recorreguts diversos carrers la comitiva ha arribat a casa de Pepi Morcillo i González que ha acceptat el nomenament com a segona Obrera Casada cobrint-la de seguida amb quilos de confeti per a celebrar la seua elecció i vestir la samarreta groga de la majorialía de 2024.

La multitud ha celebrat l’elecció de les 4 Obreres que han sigut triades a la primera perquè diu la tradició que si alguna de les triades no agafa la bolleta i renúncia al privilegiat càrrec d’Obrera, tota la comitiva ha de tornar al costat de les Obreres a la casa parroquial per a tornar a confeccionar de nou una bolleta i posar en el seu interior altre nom que designe a la futura Obrera, així fins a trobar a la triada.

Hui ha sigut a la primera i Alba, Pilar, Sonia i Pepi ja ostenten els seus càrrecs d’Obreres sabent que en 2024 seran les protagonistes d’aquestes festes úniques.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà