Llíria i Benaguasil conquisten el IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

L’IVC atorga els primers premis a la categoria Martín i Soler i Salvador Giner

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha clausurat aquest diumenge al Palau de les Arts el IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana amb el triomf de les dos orquestres de la comarca de Camp de Túria participants.

La Jove Orquestra Unió Musical de Benaguasil va resultar guanyadora en la categoria Salvador Giner, amb la seua interpretació de la ‘Simfonia núm, 40′ de Mozart i l”Idil·li de Siegfried’ de Wagner, dirigits per Vicent Balaguer.

A continuació va intervindre l’Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó amb l’Obertura ‘Egmont’ de Beethoven i la ‘Simfonia núm. 25’ de Mozart, baix la direcció de Sergi Costes. Finalment, l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira va interpretar la ‘Simfonia núm. 1’ de Shubert i ‘Anacreón’ simfonia per a orquestra de cambra de Francisco Zacarés Fort baix la direcció de Josep Ribes.

Per la seua part, en la categoria Martín i Soler va resultar vencedora l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria que ha interpretat ‘Les Hèbrides’ de Félix Mendelssohn i la ‘Simfonia núm. 9’ d’Anton Dvorák, sota la direcció de Pascual Cabanes.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa ‘Bankia Escolta València’, dona més protagonisme al moviment orquestral que hi ha dins de les societats musicals valencianes. La seua finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com la d’enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà