El ple de la Mancomunitat aprova una declaració de condemna a l’agressió de Rússia a Ucraïna

pleno mancomunitat

En la sessió s’han aprovat diversos plans i acords amb altres entitats

El ple de la Mancomunitat Camp de Túria, reunit en sessió plenària ordinària aquesta vesprada, ha començat el ple amb un minut de silenci per les víctimes de violència de gènere, per les ocasionades per la covid-19 i per les morts que està provocant la invasió de Rússia a Ucraïna.

Una declaració institucional en els mateixos termes que l’aprovat per Federació Valenciana de Municipis i Províncies que condemna l’agressió de Rússia a Ucraïna i que ha sigut donada suport per tots els grups polítics, més CUPO de La Pobla de Vallbona i Millorem Benaguasil, que han acordat condemnar la invasió russa a Ucraïna, manifestant el seu suport i solidaritat amb la població ucraïnesa, oferint tota l’ajuda i col·laborant des dels ajuntaments de la comarca.

Després d’aquest rigorós minut de silenci, s’han debatut els 12 punts que s’han portat a la sessió. Entre molts altres, s’ha aprovat per unanimitat el Pla Comarcal de Conductes Addictives per a l’any 2022-2025. També s’ha aprovat per unanimitat l’adaptació del conveni de PRISMA a Bétera.

En un altre dels punts del dia s’ha portat el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat Camp de Túria per a l’any 2022 aprovat amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Ciutadans, Contigo i UPdN i amb l’abstenció del PP.

Es tracta d’un projecte per a donar visibilitat al turisme, al comerç i a les poblacions d’aquesta comarca que tenen molt que mostrar als visitants. Un pla de Dinamització i Governança Turística que comptaamb una inversió de 300.000 euros, dos terços dels quals són aportats per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València; mentre que la resta és a càrrec dels municipis que conformen la mancomunitat.

A continuació, s’ha aprovat per unanimitat l’acord de col·laboració amb Dinapsisciutat sostenible i economia circular-València, Grup Agbar; i les adhesions al Programa Collaborator de la Generalitat Valenciana i a l’Oficina Tècnica Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). S’ha adonat de les noves incorporacions a l’Acord Territorial d’Ocupació així com dels informes de Període Mitjà de pagament i Llei de Morositat i execució trimestral 3r i 4t trimestre.

També s’ha informat que el pròxim 9 de març es mantindrà la primera reunió per a poder “posar en marxa l’estudi de viabilitat per a la construcció d’unrefugi animal a la comarca que s’adapte a les necessitats i a la legislació actual”; ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà