El Camp de Túria arriba als 6,5 milions per als municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

La corporació ha entregat enguany cinc milions als ajuntaments de la comarca

Els municipis del Camp de Túria rebran abans de finalitzar l’estiu altre 1.644.893 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit enguany prop de cinc milions d’euros entre els ajuntaments de la comarca. Amb esta tercera i última entrega de la Diputació al Fons en el present exercici, el Camp de Túria aconsegueix la històrica xifra de 6.465.000 euros.

Les quantitats d’esta última aportació provincial al Fons de Cooperació oscil·len entre els 160.000 euros que rebran Bétera, la Pobla de Vallbona, Llíria i Ribaroja, i els 33.000 euros que corresponen a Gàtova. A més, l’Eliana té assignats prop de 150.000 euros i Benaguasil, Vilamarxant, San Antonio de Benagéber i Náquera superen els 100.000.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s’han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà