La Diputació reuneix en la plaça Manises a les comissions de la província

dipu fallas

La corporació obri les portes als protagonistes de la festa

La tradicional Recepció fallera de la Diputació de València s’ha convertit en tot un clàssic del calendari faller. L’acte organitzat per la corporació provincial a l’inici de la setmana gran de la festa és una cita ineludible per a les Falleres Majors de València, que acompanyen als responsables de la institució en la recepció a les Juntes Locals de la província i les comissions falleres tant de la ciutat com de les comarques.

En esta ocasió, la Recepció s’ha dividit en dos jornades que han convertit la plaça Manises en l’epicentre de l’activitat fallera. El dimecres van desfilar pels palaus de la Diputació 53 juntes locals d’altres tants municipis valencians. El president de la corporació, Vicent Mompó, i les vicepresidentes Natàlia Enguix i Reme Mazzolari, van acompanyar en tot moment a les Falleres Majors de València, Mª Estela Arlandis i Marina García, en un acte que va reconéixer “la repercussió de les Falles en pràcticament totes les comarques, d’una festa que va més enllà del Cap i Casal com es demostra cada any en la recepció organitzada per la Diputació”, va assenyalar Mompó.

Hui ha sigut el dia de les comissions, de totes les de la província, tant les de València com les dels seus pobles, convidades a una jornada festiva que s’ha prolongat durant la matinal. Les diputades i diputats provincials han exercit d’amfitrions de l’acte, acompanyant en la visita a la Diputació a les falleres i fallers dels seus municipis, que han tingut l’oportunitat de disfrutar del programa faller de la institució tant dins com fora del palau dels Scala.

La música de la xaranga de Quatretonda ha amenitzat la festa en la plaça Manises, mentre les comissions tenien les portes de la corporació obertes per a visitar els palaus i l’exposició ‘Ninots’, amb la qual la Diputació reivindica no sols el treball dels artistes fallers sinó també la importància de la festa als pobles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà