La Generalitat licitarà en 2023 el servei d’autobús que connectarà Camp de Túria amb València

transporte comarcal

Ampliarà l’oferta en dies laborals i inclourà serveis el cap de setmana

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha presentat el nou servei de transport de viatgers amb autobús que, mitjançant un contracte de concessió a empreses del transport de viatgers per carretera, donarà cobertura a través de 6 línies a les comarques de La Serrania, Racó d’Ademús i Camp de Túria.

D’aquesta manera, es connectaran els diferents municipis amb les principals capçaleres comarcals i amb la ciutat de València. Aquest servei, així com el que es prestarà en altres zones de les províncies de València, Castelló i Alacant serà aprovat pel Consell, amb l’objectiu de procedir a la seua licitació a principis de l’any 2023.

La secretària autonòmica d’Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, María Pérez, al costat de la directora general d’Obres Públiques i Transports, Roser Obrer, ha presentat en Marines les característiques de “una xarxa autonòmica d’autobusos eficient, que contribuirà a millorar la vertebració del territori i que dona resposta a les necessitats de mobilitat dels veïns de les diferents comarques”.

El projecte estarà dotat amb una inversió anual de 380.000 euros “per a millorar els fluxos de mobilitat de milers de ciutadans fins als principals municipis que són capçalera de comarca, així com fins a enclavaments de referència com a centres sanitaris i hospitalaris, administratius o educatius com el campus de Burjassot de la Universitat de València, entre altres.

El servei, a través de 20 expedicions diàries, ampliarà l’oferta en dies laborals i s’inclouran serveis en l’eix de la CV-35 durant el cap de setmana. A l’any, es prestaran més de 7.200 viatges que recorreran un total de 333.500 quilòmetres.

Així, la Línia 1 cobrirà la ruta Castielfabib-València; la línia 2, Ademús, on es mantindrà el servei a demanda i es podran duplicar o triplicar, en alguns casos, els serveis; línia 3, Arcos de las Salinas-Alpont-Titaigües; línia 4, el Villar; línia 5, les Alcubles-Llíria i línia 6, Gàtova-Llíria.

Per limitació i proximitat geogràfica, el servei destinat a la comarca de la Regió muntanyenca prestarà cobertura en alguns municipis la demarcació territorial dels quals pertany a la província de Terol.

D’aquesta manera, la totalitat dels municipis que comptaran amb cobertura d’aquest servei són Ademús, Cases Altes, Cases Baixes, Castielfabib, la Pobla de Sant Miquel, Torrebaixa, Vallanca, Abejuela, les Alcubles, Alpont, Andilla, Aras de los Olmos, Arcos de las Salinas, Casinos, Calles, Xelva, Xulilla, Domenyo, Sot de Xera, Figueroles de Domenyo, la Llosa del Bisbe, Santa Cruz de Moya, Titaigües, Toixa, el Villar, la Iessa, Marines, Gàtova i Olocau.

Així, “amb la posada en marxa d’aquest servei, passem d’una oferta de mobilitat millorable i un marc tarifari desintegrat, a una millora de l’accessibilitat i cobertura territorial, incorporant nous nuclis a la xarxa de transport, amb preus competitius per a arribar a més usuaris i una oferta basada en criteris de racionalitat i eficiència, a més d’introduir solucions addicionals de transport a la demanda per a xicotets municipis”, ha exposat María Pérez.

Les 6 línies permetran en destinació enllaços directes amb estacions de Metrovalencia o l’estació d’autobusos de València.

Els usuaris d’aquest servei prestat a través de l’empresa concessionària podran beneficiar-se igualment de les mesures impulsades per la Generalitat per a fer front a la inflació com el descompte addicional del 30% en el bitllet del transport públic ampliat durant 2023.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà