Sant Antoni i l’Eliana exigeix millores en les connexions amb la CV-35

CV-35

La Conselleria plantejarà solucions abans de finalitzar l’estiu

Els alcaldes de Sant Antoni de Benaixeve i l’Eliana, Eva Tejedor i Salva Torrent, s’han reunit amb la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez,  per a tractar els problemes que genera a totes dues localitats les entrades i eixides a la CV-35.

Els primers edils han demanat en la Conselleria d’Infraestructures soluciones davant els continus col·lapses de trànsit i els problemes de seguretat que generen en matèria de mobilitat dos punts que enllacen amb aquesta autovia.

La primera de les zones afectades pels problemes de trànsit és l’eixida número 16 de la CV-35, on es produeixen embossos diaris en les hores punta. El carril de desacceleració no és capaç d’absorbir tots els vehicles que desitgen eixir cap a la urbanització de Montesano, així com cap als municipis de Bétera i l’Eliana, per la qual cosa els vehicles acaben ocupant el carril dret de l’autovia amb un alt risc de col·lisió.

Per eixe motiu, els consistoris han treballat per a proposar alternatives com podria ser allargar el carril d’entrada a la rotonda o, en paral·lel, obrir un ramal per a poder doblar la via i que, directament, evite l’arribada de vehicles a la rotonda. També s’ha plantejat la possibilitat de millorar l’àrea de servei per a facilitar el trànsit fins a Montesano).

La directora general va avançar que la concessionària, coneixedora de la situació d’inseguretat manifestada en multitud d’ocasions, està estudiant ja possibles solucions, s’han de fer aforaments (registrar els vehicles que utilitzen la via) per a proposar actuacions que milloren la seguretat.

De la mateixa manera, va indicar que abans que finalitze l’estiu es mantindrà una altra reunió per a posar sobre la taula les solucions proposades.

L’altra zona afectada és l’eixida cap a la CV-35, en aquesta ocasió des de la CV-336. Concretament en la rotonda de la noria que recull trànsit d’aquest municipi, així com de l’Eliana i Riba-roja . L’accés pateix constants col·lapses en aquesta glorieta, per la qual cosa es precisa d’una solució per a descongestionar l’accés.

Entre altres opcions, s’ha parlat de millorar la senyalització, crear una nova eixida per a descongestionar la rotonda que uneix veïns i veïnes de Riba-roja de Túria, Sant Antoni de Benaixeve, l’Eliana i Bétera o col·locar un semàfor abans de la rotonda per a forçar els vehicles que accedeixen des de Bétera perquè no utilitzen la rotonda i alliberar així el trànsit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà