La Generalitat destina 1,5 milions a dos passarel·les de ciclovianants sobre la CV-35

pasarelasab

A Sant Antoni de Benaixeve i Llíria

La Generalitat ha invertit més de 1,5 milions d’euros a impulsar la mobilitat sostenible a Sant Antoni de Benaixeve i Llíria i ha iniciat la construcció de sengles passarel·les per a salvar la barrera que representa la CV-35 per a ciclista i vianants i “millorar l’accessibilitat a les urbanitzacions i zones confrontants de manera segura i menys contaminant”, ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

La Conselleria ha iniciat la construcció d’una passarel·la de ciclovianants que creuarà la CV-35 en el terme de Sant Antoni de Benaixeve. Aquesta obra té té un termini d’execució de 6 mesos i compta amb un pressupost de 1,1 milió d’euros.

La longitud de la via de ciclovianants projectada és de 260,85 metres i s’inicia en el costat sud de l’autovia CV-35, en la vorera del Carrer C-1 al costat del Mas de l’Apotecari.

La nova passarel·la connectarà diferents àrees del terme municipal de Sant Antoni de Benaixeve, com la urbanització Montesano i la seua zona comercial, el col·legi, el camí a Bétera on s’inicia les rutes cap als paratges naturals de la Calderona i Porta Coeli, el nucli urbà de Sant Antoni de Benaixeve i la zona residencial situada entre els nuclis urbans d’aquest municipis i l’Eliana.

Passarel·la en el terme municipal de Lliria

Quant a Lliria, Rebeca Torró ha apuntat que les obres, que tenen un termini d’execució de 8 mesos, s’han adjudicat per un import de 425.000 euros i consisteixen en una passarel·la de ciclovianants que connectarà una de les urbanitzacions confrontants a l’autovia CV-35 amb el nucli urbà, en el Camí Safareig.

“Aquesta urbanització i el nucli urbà de Llíria – ha indicat- estan units per un pas superior sobre l’autovia pel qual transcorren tant vehicles motoritzats com bicicletes perquè no disposa d’un carril propi per a ciclistes i les voreres són massa estretes per a vianants”.

Per a donar resoldre aquesta situació, Rebeca Torró ha ressenyat que “la Conselleria ha projectat una nova superestructura, paral·lela a la via que proporcionarà una infraestructura separada per al trànsit rodat i garantirà les condicions de seguretat tant per als vianants com ciclista”. La passarel·la dissenyada té 70 metres de llum i s’ha previst que el seu muntatge afecte el mínim possible al transite de l’autovia CV-35 durant el temps que duren les obres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà