Desarticulen una banda especialitzada en robatoris a la província de València

Estava assentada en Bétera, Xiva i València

La Guàrdia Civil ha desarticulat una de les organitzacions delictives especialitzada en robatoris amb força més activa de la província de València, la principal activitat de la qual eren assalts a establiments comercials i magatzems.

En el marc de l’operació “Snuker”, s’ha detingut a cinc homes i tres dones, que a més es dedicaven al tràfic de drogues, segons informa la Guàrdia Civil en un comunicat.

L’operació es va iniciar a la fi del novembre de 2022 quan es va detectar un augment de robatoris, sobretot en establiments comercials i magatzems, en els quals se sostreien roba, electrodomèstics, eines o cosmètics per a la seua posterior distribució il·lícita en el mercat.

Els agents van comprovar que en el grup organitzat hi havia un líder, que era el que rebia els encàrrecs dels productes que s’havien de robar. La resta del grup es trobava perfectament estructurat: uns s’encarregaven de cometre el robatori, uns altres efectuaven labors de vigilància i altres de conduir vehicles robats en els quals transportaven la mercaderia.

Aquesta banda, que els seus integrants són tots d’origen espanyol, estava assentada en diverses localitats de la província de València (Bétera, Xiva i València). Els robatoris es cometien quan els establiments i magatzems estaven tancats al públic i sense personal en el seu interior. Els membres del grup per a les vigilàncies es feien passar per transportistes, ja que vestien amb roba reflectora i empraven furgonetes per a no cridar l’atenció en els polígons industrials.

L’organització també es dedicava al cultiu de marihuana en dos xalets i al tràfic de drogues, principalment haixix, però també cocaïna.

A la fi de febrer els investigadors van realitzar cinc registres a Bétera, Xiva i València, en els quals es van intervindre dues armes de foc simulades, electrodomèstics, perfums, begudes alcohòliques, eines emprades en els robatoris, diversos vehicles sostrets, una motocicleta, 500 plantes de marihuana, 30 grams de cocaïna, 250 grams d’haixix i 35.000 euros en metàl·lic.

L’operació va culminar amb la detenció de les huit persones, amb edats compreses entre els 26 i els 66 anys, a les quals se’ls imputen els delictes de robatori amb força, robatori de vehicle de motor, organització criminal, encobriment, cultiu i elaboració de drogues i tràfic de drogues.

Els investigadors han esclarit fins al moment més de 40 fets delictius comesos pel grup criminal en menys de 4 mesos a la província de València. El valor dels efectes intervinguts supera els 100.000 euros.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Sagunt.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà