El curs escolar s’inicia a Camp de Túria amb 74 places docents per cobrir

educación pau andres ies camp de turia
Pau Andrés i Joanma Miquel davant les obres del IES Camp de Túria.

El diputat Pau Andrés fa balanç a Llíria del “pitjor inici” de curs escolar

El diputat de Compromís a la Diputació de València Pau Andrés junt a l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i la regidora d’Educació Juani García han fet balanç del “pitjor inici de curs escolar dels darrers anys”, que ha posat de manifest “la incapacitat” del nou conseller d’Educació, José Antonio Rovira, i del govern del PP i Vox “per garantir un començament de curs sense sobresalts”.

En la comarca de Camp de Túria, segons han denunciat, les adjudicacions i substitucions docents pendents afectaven a huit places d´infantil, 25 de primària incloent especialitats, 34 d’ESO i Batxiller, cinc de cicles formatius i dos de conservatori i idiomes respectivament, “afectant a centenars d’alumnes que a dia de hui continuen esperant als seus professors, mestres i especialistes”.

Davant de les obres del nou IES Camp de Túria, iniciades pel últim govern del Botànic, el tambè regidor a l’Ajuntament de Sant Antnio de Benaixeve ha posat de manifest “la incompetència i desídia de la Conselleria d’Educació en mans del PP, tant amb el professorat com amb les famílies. Tot l’estiu sense saber on treballarà el professorat interí. Un caos en les adjudicacions sense precedents que ha afectat 21.000 persones, mentre la directora de Personal Docent se n’anava de vacances, prescindint de l’ajuda que li va oferir l’anterior directora general d’Educació, al que cal sumar l’ocurrència d’última hora de l’ampliació horària d’hores lectives, a pocs dies de l’inici del curs, sense dotar de professorat necessari i que segons els sindicats, provoca una sobrecàrrega horària als docents que desfà tot el treball fet pels equips directius en la preparació del curs”.

“Ni 100 dies ha tardat el PP i Vox en aplicar la tisora de les retallades a l’educació valenciana: 50 centres perden aquest curs docents, retallant el que feia el Botànic durant anys.”, ha afegit el diputat provincial.

L’alcalde de Llíria ha defensat “la necessitat de continuar amb la llavor del Govern del Botànic amb el Pla Edificant, que ha aconseguit canviar el famós cartell del nostre nou institut durant més de 15 anys en una infraestructura educativa preparada per a la joventut de la comarca per al pròxim curs, una reivindicació històrica per a tot l’alumnat i professorat”.

A més, ha recordat que gràcies al Pla Edificant Llíria tindrà un nou col·legi “que tanta falta fa a la nostra localitat. Sols esperem que el nou govern seguisca l’exemple de l’anterior per portar la realitat educativa endavant en les millors condicions. Perquè volem una educació de qualitat i pública”.

La regidora d’Educació ha apuntat que segons els sindicats de mestres a dia de hui queden 2880 llocs pendents d’adjudicar, la majoria d’elles substitucions amb el consegüent perjuí per a la planificació dels cursos en els diferents centres, amb una mitja de 3 a 5 professors menys per centre. Segons Stepv els professors que deurien haver-se incorporat als centres a través del -Pla d’Actuació  de Millora, pla que ja estava dotat pel Govern del Botànic, la nova administració no l’ha executat, deixant plantilles incompletes en diferents centres educatius.

En aquest sentit, Pau Andrés ha declarat que des de Compromís “hem manifestat tot el nostre suport a un professorat que ha vist com la conselleria els ha abandonat des del primer moment. No ens podem permetre retrocedir cap mil·límetre en tot el que hem aconseguit en l’educació pública, de qualitat i en valencià”.

“Per continuar en la incapacitat manifesta de la Conselleria d’Educació, sols cal vore la mancança de planificació del transport escolar als centres d’educació especial, infantil, primària i secundària que ha provocat l’abandonament dels nostres xiquetsa les portes les instituts o de les parades de bus”.

Més de mil alumnes estan afectats per la mala gestió del servei de transport, prolongant-se aquesta situació durant tota la setmana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà