Els agricultors denuncien nous robatoris de plançons de garroferes al Camp de Túria

algarrobas

AVA-ASAJA lamenta la situació de “indefensió”

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha denunciat hui el furt de 35 plançons de garroferes, en un període de 20 dies, en Bétera, i lamenta la situació de “indefensió” que viuen els agricultors de la comarca del Camp de Túria.

AVA-Asaja recorda en un comunicat que el mes d’agost passat es van denunciar també robatoris en Olocau, Marines i Llíria, i en l’últim mes s’han produït furts massius de collites, com a alvocats i oliveres, a Torreblanca i la Foia de Bunyol.

Segons l’organització agrària, aquests robatoris se solen dur a terme per part de bandes que actuen cada vegada amb una major organització i rapidesa, i amb materials que els permeten augmentar els seus guanys a costa d’afonar la rendibilitat dels agricultors.

Aquesta setmana, informa, la Policia de la Generalitat ha detingut a sis persones amb 54 tones de garroferes i continua amb la investigació de nou persones més que podrien estar implicades en el robatori.

A més, s’ha localitzat un magatzem il·legal de garrofa a la comarca castellonenca de L’Alcatén i una fruiteria il·legal a València.

L’associació aplaudeix l’esforç que estan duent a terme les forces de seguretat, però demana a la Delegació del Govern que augmente els controls en els camps i punts de compravenda per a defensar als agricultors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà