Pediatria de l’Hospital de Llíria es queda amb dos metges

pediatria3

El CSIF denúncia que de les sis places hi ha tres cobertes que es quedaran en dues per trasllat

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a la gerència de l’Hospital de Llíria “garantir l’assistència pediàtrica” en el recinte hospitalari comarcal. Per a això insisteix que es mantinga el servei “que atén una demanda real d’una població especialment vulnerable i necessitada donada la seua dispersió geogràfica”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha dut a terme aquesta mesura davant la pèrdua de professionals de pediatria a l’Hospital de Llíria. El sindicat explica que enfront de la dotació en 2018 de sis places, la realitat actual és de tres professionals que es reduirà a dos en demanar una facultativa el retorn al seu destí inicial i quedar-se el lloc vacant sense perspectiva de cobrir-se.

El sindicat explica en el seu escrit que “un dels motius que va justificar la creació de l’hospital va ser donar cobertura pediàtrica i obstètrica a una àrea que històricament ha estat desatesa per la seua dispersió geogràfica”. Llavors “es va argumentar que l’hospital de Llíria donava a servei a més de 90.000 ciutadans, dels quals 14.000 eren xiquets. Van planificar que el 95% de les urgències pediàtriques serien ateses a l’Hospital de Llíria i que únicament un 2% requeriria derivació a l’hospital La Fe”.

CSIF apunta que la situació actual contrasta amb eixes previsions. “Actualment es presta servei amb la meitat dels recursos. Al maig de 2023 la pediatra que assumeix la coordinació va presentar un pla per a integrar recursos i establir uns serveis mínims per a evitar derivar pacients. Aquest projecte no ha sigut tingut en consideració”, assenyala.

El sindicat alerta del “intens desgast que aquesta situació genera en les nostres professionals de pediatria a l’hospital de Llíria”, i reclama tindre en compte eixe pla “per a garantir l’assistència pediàtrica”. A més, adverteix que el recinte hospitalari “atén una necessitat real d’una població especialment vulnerable i que viu dispersa geogràficament”, ja que cobreix comarques com Camp de Túria, Alt *Túria, la Regió muntanyenca o Rincón d’Ademús.

CSIF considera fonamental millorar el servei de pediatria davant el risc de desaparició. “Fa falta que no solament es mantinga, sinó que s’amplie. Demanem una igualtat de drets per a la salut de tots els ciutadans, i els de comarques d’interior de la província no l’estan tenint a l’hospital de Llíria. En alguns casos han de recórrer més de cent quilòmetres per a anar a Urgències de la Fe”, recalca el sindicat, que insta una solució immediata.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà