El PFCB Camp de Túria crea un vehicle de competició per a modalitat drift

L’alumnat va provar-ho en el circuit Arenas de San Juan

L’alumnat del PFCB Camp de Túria (Programa Formatiu de Qualificació Bàsica), es va traslladar el passat 3 de febrer fins al circuit Arenas de San Juan (Ciudad Real), per posar en pràctica el funcionament d’un vehicle de competició de modalitat drift creat per ells mateixos.

El projecte consisteix en la modificació d’un vehicle de sèrie BMW E90, per convertir-lo en un vehicle de competició. Un pla que va començar en el curs 2019/2020, però a causa de la pandèmia per la COVID-19, va haver de paralitzar-se un parell d’any sfins que, finalment, durant el començament del curs 2023 es va poder acabar. I és ara quan part de l’alumnat del PFCB ha pogut mostrar el seu rendiment, i tot i que el vehicle encara necessita alguns ajustos, el seu comportament a la pista ha estat positiu.

Les modificacions que s’han realitzat al vehicle per convertir-lo en un cotxe de carreres han estat nombroses i la participació per part de l’alumnat i el professorat ha estat molt significativa. En concret s’han realitzat les següents reformes: carrosseria per millorar l’aerodinàmica, repintat amb motius Racing, modificació de diferencial, modificació de caigudes de rodes, substitució d’amortiment original per un de competició, modificació de braços de direcció originals per uns artesanals per aconseguir més angle de gir, instal·lació de backets i arnesos de seguretat, ampliació de vies per a una millor adherència, instal·lació de barres antivolcada, instal·lació de fre de màhidràulic per bloquejar les rodesposteriors i canvi de panell d’instruments específic per a curses amb tall de corrent i elements de seguretat addicionals.

La modalitat drift consisteix en un estil de conducció que utilitza el “sobreviratge”, és a dir, s’ha de fer que el vehicle formi un angle amb la direcció de moviment cap a un costat. Això ha de succeir a alta velocitat i mentre el conductor manté el control total de l’automòbil.

Des del PFCB seguiran treballant en el vehicle juntament amb altres projectes per aconseguir un cursatractiu i profitós per a l’alumnat. Aquest Programa Formatiu de Qualificació Bàsica va dirigit a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat l’ensenyament reglat i s’adapta a les circumstàncies personals dels seus destinataris, per afavorir la seua maduresa personal i brindar una formació que possibiliti la seua inserció sociolaboral.

Des de la Mancomunitat Camp de Túria, s’aposta per oferir a aquests joves en risc d’exclusió social una formació acord amb les seues motivacions, adaptada a les seue snecessitats i que dona resposta a les demandes del mercat laboral.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà