Conill farcit amb creïlles

conill-farcit

1 conill desossat
175-200 gr de botifarra crua i triturada · 125 gr de ceba caramel·litzada · 3-4 xampinyons o bolets de temporada picats · ½ got de vi blanc · oli d’oliva verge extra · 20 gr de mantega · 4 creïlles mitjanes · formatge per a gratinar · herbes aromàtiques al gust · sal · pebre negre

Preescalfar el forn a 190º C amb calor amunt i avall. Salpebrem el conill, l’estenem ben pla i anem posant al centre la carn de les botifarres sense la pell i triturades, els bolets, la ceba caramel·litzada i ho enrotllem tot bé i ho lliguem amb fil de cuina. Salpebrem per fora. Preparem les creïlles (indicació abaix) i les posem en una safata del forn al costat del conill, hi afegim una mica d’oli d’oliva verge extra. Ho fiquem al forn 50-60 minuts, ho anem regant amb una mica de vi blanc en diverses ocasions i donant la volta al conill. Si veiem que les creïlles es fan abans, les traiem i les emboliquem en paper d’alumini perquè aguanten calentes. Quan estiga fet el conill el traiem i el guardem embolicat en paper d’alumini per mantindre la temperatura. Agafem les creïlles i les obrim una mica per posar entre cada rodanxa una mica de formatge per damunt i per dins, i les gratinem. Les posem en els plats i arrepleguem el suc de cocció de la safata. Colem la salsa, la posem de nou al foc i la lliguem amb 20 gr de mantega. Batem bé fins que es fonga i tastem el punt de sal.

Tallat de les creïlles
Comencem tallant les creïlles. Per a evitar tallar-les del tot, el millor és utilitzar una cullera de la mida de les creïlles. Les tallem sense por d’arribar al final. A continuació tallem els alls a làmines fines i posem algunes làmines dins de les rodanxes de patates, no cal posar-ne en totes, només en algunes, encara que això és segons el gust personal. Les posem en una font de forn. Hi tirem una mica d’oli d’oliva, la sal en escates i el pebre. I acabem amb una mica de mantega. Posem el forn a 200 º C durant uns 40 minuts. Opcional: quan estiguen fetes hi posem formatge de fondre i al grill a 270º fins que aquest quede desfet.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà