Benestar animal

Carmen López Compromis l'Eliana

Carmen López, regidora de Benestar Animal de l’Eliana

Des de l’àrea de benestar animal de l’ajuntament de l’Eliana, continuem avançant i donant-li veu als animals. Aquesta vegada a través de l’educació. L’educació és un factor vital per a conscienciar sobre la importància del benestar dels animals.

L’objectiu principal d’aquesta campanya formativa i divulgativa és impulsar l’excel·lència i responsabilitat en l’atenció dels animals domèstics per mitjà de la conscienciació de la població escolar sobre la importància del benestar animal, especialment dels animals de companyia, els més pròxims a xiquetes i xiquets. La campanya intenta transmetre la importància que els animals estiguen ben cuidats. Els continguts de la campanya tracten els principis i valors que han d’inspirar la relació dels sers humans amb els animals, abordant-se qüestions com les obligacions i responsabilitats a l’hora de tindre una mascota a casa, les mesures higièniques i sanitàries i les regles bàsiques de civisme.
No hi ha dubte que el futur dels animals està en mans dels xiquets i és amb ells amb els que s’ha de treballar, educant-los en valors que refermen el respecte cap a tots els sers vius. Hem d’estimular des de les nostres aules el desenvolupament de conductes que fomenten el protagonisme dels xiquets, però no sols amb aspectes tècnics, sinó també a la seua formació en valors; i a través d’ells a l’èxit del benestar animal, la tinença responsable de mascotes i la prevenció del maltractament.

Fins al dia de hui, els nostres més xicotets a través de xarrades impartides per veterinaris en els col·legis del nostre municipi han conegut en el mes de març, l’impacte que produeix en el sistema nerviós dels animals l’explosió de material pirotècnic.
Coneixeran també al llarg d’enguany, a través de xarrades educatives, la importància de la implantació del mètode CES (captura, esterilització i solta) en els gats urbans , que es porta a terme a la població de l’Eliana des de la creació de la regidoria de Benestar Animal.
Les colònies felines suposen per a les persones un factor molt important en la nostra vida diària, es treballa actualment des del consistori en l’esterilització de gats urbans en 15 punts (colònies felines , cada una d’elles composta de 10 a 30 gats) del nostre municipi, sent el resultat molt satisfactori .

Carmen López, regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de l’Eliana per Compromís.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà