Hummus calent de corder

Hummus calent de corder

En una paella, ofeguem la ceba. Hi afegim l’all, el comí i la canyella i sofregim 2 minuts. Hi afegim els cigrons, salpebrem i ho deixem fer 2 minuts més perquè es desprenguen les aromes. Ho passem tot a una batedora de got, hi afegim l’oli d’oliva, el suc de la llima, l’aigua, la sal, el pebre i la tahina. Ho triturem fins a obtenir un puré suau, tot afegint aigua si ho veiem necessari. Provem i rectifiquem si ho desitgem de tahina, suc de llimona o oli.

Tallem la carn a tires i l’assaonem amb sal, pebre i pebre roig. En una paella gran rostim els pimentons a foc fort amb oli d’oliva. Baixem el foc i continuem la cocció fins que estiguen tendres. Ho salpebrem. Quan els pimentons estiguen quasi fets, reescalfem el puré de cigrons a foc lent. Ofeguem en una paella les tires de corder amb oli d’oliva només uns minuts a foc fort perquè es dauren bé.

Presentem el puré calent en una font gran poc profunda amb els pimentons i la carn per damunt. Escalfem 4 cullerades d’oli d’oliva a foc lent, hi afegim les fulles de menta i infusionem uns minuts. Tirem l’oli de menta sobre la font, ho ruixem amb una miqueta de suc de llima i servim immediatament.

Ingredients
1 ceba picada fina
Oli d’oliva
2 grans d’all picat
1 ½ cullerada de comí
1/2 culleradeta de cafe de canyella mòlta
400 g de cigrons
Sal
Pebre
Suc de llima
Aigua
90 gTahina
300 g Llom de corder
Pebre
2 Pimentons rojos tallats a tires
Menta fresca

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà