La submissió del PP i Ciutadans en l’acord de govern de Bétera

María Rita Teixidó, secretaria general de Podemos Bétera

Després de més d’un mes a l’Ajuntament de Bétera, es fa públic l’acord de govern entre Partit Popular, Ciutadans i la coalició Mas Camarena-Torre Conill. Un acord on es demostra que els grans beneficiats són les abans esmentades urbanitzacions i els grans perjudicats els veïns del nucli urbà i de la resta d’urbanitzacions del municipi.

Obtenint el partit Mas Camarena-Torre en Conill en les eleccions municipals 2.012 vots, (17.55% de l’electorat) i menys del 9% dels residents a Bétera, condicionarà de manera negativa la vida dels veïns del nucli urbà i altres urbanitzacions gràcies a la submissió en l’acord del Partit Popular i Ciutadans.

És cridaner que, en els 21 punts de l’acord de govern sobre el municipi de Bétera, aparega cinc vegades el nom Mas Camarena, sis Torre en Conill i tan sols tres Bétera com a municipi. Així com també que tan sols tres punts parlen sobre el nucli urbà, cinc sobretot el municipi i tretze sobre les urbanitzacions de Mas Camarena i Torre en Conill, és a dir el 60% de l’acord de govern va destinat al 30% de la població i es destina tan sols el 40% de l’acord al 70% dels veïns i veïnes de Bétera En els punts 7, 8 i 9 on parla sobre l’aigua, és preocupant saber qui es farà càrrec de pagar diferents aspectes. La quota fixa de EMSHI, que en l’actualitat la paguen els usuaris, (veïns de Mas Camarena), sembla ser que amb aquest acord, el govern encapçalat pel Partit Popular passarà aquest càrrec de quota fixa a tota la població, siguem o no, usuaris d’Aguas de Valencia.

No obstant això, si es fa una obra per a solucionar els problemes de nitrats, aqueix cost no es repercutirà als veïns de Mas Camarena i Torre enConill, només ho pagaran els veïns del nucli urbà i aquelles urbanitzacions que es proveeixen dels pous municipals.

També sembla ser que tant el col·legi de primària com l’institut que tan necessaris són en el nostre municipi, es construiran a la urbanització de Torre en Conill. On tots podem constatar que la renda bruta mitjana per càpita és de 36.863 euros, i a pesar que breguem per un ensenyament públic com a eix vertebrador de l’ensenyament, gratuïta, igualitària, inclusiva, compensadora de desigualtats, laica i respectuosa amb la diversitat, sabem que les xiquetes, xiquets i adolescents d’aquestes urbanitzacions, no fan ús de l’ensenyament públic.

Hem de felicitar la coalició Mas Camarena-Torre en Conill, ja que han aconseguit un acord on la major part del pressupost municipal en inversions anirà destinat als seus veïns i tot això amb tan sols el 17.55% dels vots.

Però… què han fet el Partit Popular i Ciutadans? Han abandonat als veïns del nucli urbà i resta d’urbanitzacions a canvi de les butaques?

Hauríem de reflexionar sobre aquest acord i cadascuna de les veïnes i veïns de Bétera, traure les seues pròpies conclusions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà