Fòrum Comarcal de Mobilitat

Paco Garcia, portaveu comarcal de Compromís Camp de Túria-Serrans

Estos dies en la Fira d’IFEMA, tindrà lloc la Cimera Mundial del Clima COP25. Desenes de caps d’Estat i de Governs del mon, això com diverses organitzacions ambientals, empresarials i científiques es donaran cita per tal d’abordar la crisi climàtica que patim a tot arreu del mon i intentar cercar acords entre les diferents nacions per combatre els efectes del canvi climàtic.

Però ací, a casa nostra, a  la comarca del Camp de Túria i també amb col·laboració en la Serrania, podem començar amb coses mes senzilles, com és millorar la mobilitat i el modes de transport entre el nostre territori i l’àrea metropolitana.

Des de Compromís apostem per la creació d’un Fòrum de la Mobilitat comarcal. Una iniciativa que deuria de promoure la Mancomunitat junt a empresaris, agents socials, consumidors y institucions públiques, tant a nivell local, com provincial i autonòmic; així com els principals prestadors de serveis de transport de viatgers i les persones usuàries habituals de les xarxes viàries i ferroviàries, així com del transport públic.

Hem de d’analitzar quines són les principals deficiències que presenta la comarca en matèria d’infraestructures, tant les relacionades amb la mobilitat de les persones com dels productes o mercaderies necessàries per a les empreses, i apuntar quines són les possibles mesures a emprendre per donar-hi solució.

El Camp de Túria i la Serrania, som comarques molt unides a l’àrea metropolitana de València. Som la seua extensió i en molts casos el seu dormitori, on viu molta gent que treballa a la capital i resideix en les poblacions al voltant de la mateixa.

Molts són els problemes que hem d’abordar, sobretot ara que el creixement residencial d’una part dels seus municipis no es gran, ja que la CV-35, tot i que s’està ampliant en estos moment, pot col·lapsar en un futur si no s’estableixen altres modes de transport alternatius al cotxe privat.

Hi ha solucions i infraestructures que cal anar programant, com la de dotar-nos d’un transport circular entre les poblacions de la comarca (no sols el radial que tenim cap a la capital valenciana); la millora de les xarxes ferroviàries de les Línies 1,2 i 9, les que van a Bétera, Llíria i Riba-roja; el nou mapa concessional de l’autobús per a que arribe fins a l’hospital de Llíria; la prolongació de la CV-50 per connectar-nos amb l’A3 i una connexió cap al nord a l’Autovia mudèjar i l’A7. Les empreses i la població que cada anys s’implanta i es posa a viure en la nostra comarca necessita d’este anàlisi cap al futur.

Per això, des de Compromís apostem per una mobilitat del segle XXI, en la que totes les administracions han de posar de la seua part, i sobretot, necessitem l’ajuda de 38 milions que el Consell de la Generalitat, a través de l’Autoritat de Transport Metropolità de València va reclamar al Govern d’Espanya per poder començar a fer realitat un transport més sostenible i més social.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà