Pressupost GVA 2017, recuperant drets i l’impuls econòmic

Paco Garcia Latorre

El Govern de canvi del Botànic ha presentat uns pressupostos per a 2017 on s’avança en la recuperació dels drets socials i es creen les bases per generar un impuls cap al canvi de model productiu del País Valencià que millore l’economia i situe a les persones en el centre de totes les polítiques.

Els comptes del pròxim any porten un augment important en els apartats de generació d’ocupació, reindustrialització i revitalització del teixit productiu valencià, i es centren en donar resposta al eixos de treball establerts en el Pacte del Botànic, consolidant una manera de gestionar els recursos públics ben diferent a la dels govern anteriors, on millorar la vida de la gent està per damunt d’altres interessos.

Després d’uns primers pressupostos, els de 2016, que varen anar dirigits a atendre emergències socials, el proper exercici suposarà una aposta decidida per situar al nostre País al capdavant del creixement econòmic, la reducció de l’atur i el benestar de les persones.

En eixe sentit, quan a l’Eix 1 del Pacte del Botànic, Rescatar Persones, destaca l’increment de la partida destinada a finançar els serveis socials municipals,  millorar l’atenció a la dependència, aplicar crèdits ampliables a les ajudes de dependència, renda garantida, ajudes a les dones i prestacions per a menors.

Per primera vegada s’inclou una partida de prop de 6 milions d’euros per engegar la Llei de la Funció Social de l’Habitatge. Les ajudes a les dones víctimes de la violència de gènere augmenten un 20% pel que fa a 2016.

Quant a l’Eix 2, Transparència, Justícia i Regeneració Democràtica, es va a treballar de valent en la millora de seus judicials, atenció a víctimes de delicte, reforç de la justícia gratuïta, aposta per les polítiques de de Transparència i Participació dotant d’instruments tècnics i elevar les ajudes a les entitats locals i ciutadanes.

Respecte a l’Eix 3, Governar per a les persones, es va a recuperar el dret dels valencians i valencianes a gaudir d’un mitjà de comunicació audiovisual propi valencià amb la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació”, la nova RTVV.Les beques universitàries s’incrementaran, les ajudes per fer front al copago farmacèutic es reforcen i la inversió en producció cultural comptarà amb un pressupost adequat per dinamitzar el sector valencià.

Pel que fa a l’Eix 4, Nou model productiu, la inversió en la política industrial del Consell augmenta un 42% i aconsegueix els 113 milions d’euros, 33 milions més que en 2016.

Els fons per a recerca i desenvolupament tecnològic i innovació pugen i la protecció al medi ambient es reforça amb un increment en la partida per a prevenció d’incendis forestals. També es potenciarà el treball d’autònoms i autònomes amb una línia d’ajudes que veuran augmentada la seua partida prop del 55% fins a arribar als 1,7 milions d’euros.

Finalment, pel que fa a l’Eix 5, Finançament just i auditoria ciutadana, s’ha inclòs 1.325 milions d’euros als pressupostos com a mesura per pal·liar la infrafinançamentque venim patint des de fa molts anys.

Tenim un Govern de Canvi que compleix el seu programa. Estos son els pressupostos de la reconstrucció social i econòmica de la Comunitat i, a més, també són reivindicatius, apostant clarament per la reindustrialització i la transformació del model productiu.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà