Transport públic comarcal

Paco García Latorre

Paco Garcia Latorre, diputat autonòmic de Compromís

El transport en el Camp de Túria continua sent una de les assignatures pendents. Tot i que s’han fet obres de millora i s’ha dotat de nous equipaments a les flotes d’autobús i s’han millorat traçats de MetroValencia, la comunicació intra comarcal i amb la Capital del Túria continua sent deficient.

Estos últims mesos, les poblacions de Llíria com de La Pobla de Vallbona, han tornat a insistir en el desdoblament de la línia de metro fins a Llíria, un fet que ve reclamant-se des de fa dècades, però que no arriba a materialitzar-se, ja que amb esta mesura, es podrien millorar les freqüències i el temps de recorregut en el trajecte.

L’autovia CV-35 continua sent a hores d’ara la principal via de comunicació entre el Camp de Túria (també de La Serrania) i el Cap i Casal de València. Una infraestructura que, tot i tindre tres carrils fins a Llíria, continua sent un embut quan passem de l’Eliana i entrem en la zona de San Antonio Benageber i Paterna. A més de ser una via de comunicació finita, que ja no dona per a mes ampliacions ni per a mes carrils. Fet que caldrà tindre en compte de cara la futur, ja que queden molts sectors residencials per desenvolupar en la comarca i que suposaran una càrrega de trànsit que pot deixar col·lapsada esta via.

Es per això, que el transport públic comarcal és i ha de ser una prioritat per a la comarca del Camp de Túria, per la seua proximitat a la Ciutat de València, però també per poder interconnectar a les poblacions que la composen, donat que la dispersiógeogràfica poblacional impedeix poder accedir en un servei públic de transport a dotacions bàsiques com ara l’hospital comarcal, el Centre d’Especialitats, Agència Tributària, Seguretat Social, entre d’altres.

La Conselleria d’Educació ja ha pres mesures al respecte i este mes de gener ha posat en marxa un servei que soluciona el problema de mobilitat als instituts de Llíria de l’alumnat de batxillerat procedent del municipis de Marines, Olocau i Gàtova. Permetent que els estudiants de primer i segon de la ESO puguen tornar a casa sense ca problema.

Altra mesura que s’ha impulsat des del Consell i que pot ser una solució per a les poblacions mes llunyanes o amb menys població, pot ser el transport a demanda. La Generalitat ja ha presentat esta nova modalitat de transport de viatgers amb autobús que, mitjançant un contracte de concessió a empreses del transport de viatgers per carretera, donarà cobertura a través de 6 línies a les comarques de La Serrania, Racó d’Ademús i Camp de Túria.

Este servei, així com el que es prestarà en altres zones de les províncies de València, Castelló i Alacant esperem que es puga posar en marxa al llarg d’este any 2023. Falta ens fa a les Comarques de l’interior.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà