Sindicats i partits polítics valoren les xifres de l’atur a la nostra autonomía, que deixà a 14.338 persones sense treball en febrer

La xifra de persones que no tenen treball a la Comunitat Autònoma puja fins els 566.131 persones, després que en febrer eixa xifra aumentara en 13.338 persones. Partits de l’oposició i sindicats es mostren crítics, mentre que el Consell no veu les dades tan dolentes.

José García

Sindicats
Des de CC.OO. s’explica que “l’increment interanual és del 7,54%, i ara mateix tenim 39.691 aturats i aturades més que fa un any”. L’increment de la xifra de l’atur és de 14.338 en l’ultim mes. Per sector, el més afectat és el de serveis (8.689 persones més), l’agrícola (1.724 persones més) i el de la construcció (1.285 persones més).

Este sindicat afig que les persones que cobren prestacions la nostra autonomía són 1.551.175, (47,94%), les que cobren subsidi 134.065 (42,51%), i les que cobren Renda Activa d’Inserció  30.101 (9,55%). Hi ha 250.790 persones desocupades que no perceben cap tipus de prestació.

CCOO critica al Consell i diu que “les mesures econòmiques i laborals que s’estan aplicant no son la solució, sinò que s’estan convertint en el problema”. Des d’este sindicat s’explica que “el 93% dels contractes registrats en febrer son temporals, amb la precarietat e incertesa que allò comporta per a milers de famílies”.

‘Coalició Compromís’
La diputada i portaveu d’economia de la ‘Caolició Compromís’, Mireia Mollà, ha manifestat la “preocupació” del seu grup per les “xifres catastròfiques” d’atur que hui s’han conegut. Per a Mollà “l’augment de l’atur està evidenciant el fracàs de la política econòmica del PP, que està centrada únicament en aplicar retallades per reduir el dèficit. Això lluny de solucionar el greu problema d’atur està empitjorant-lo.”

Segons Mollà “calen polítiques d’estímul de l’economia per a superar esta crisi i mentre tant el govern de la Generalitat Valenciana com el govern central no ho assumisquen i canvien dràsticament el sentit de les seues mesures, lamentablement, la nostra situació econòmica no millorarà i no es crearà ocupació”.

PSPV-PSOE
La portaveu adjunta del PSPV-PSOE a Les Corts i secretària d’Economia i Hisenda de la Comissió Executiva Nacional dels Socialistes Valencians, Cristina Moreno, ha lamentat que “una vegada més, ha pujat l’atur a la Comunitat Valenciana més que en la resta d’Espanya”, un fet que “demostra novament que en l’autonomia valenciana la crisi és major”.

Segons Moreno, davant aquesta situació, “l’única cosa que seguim veient és paràlisi per part del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra”. “Amb esta reforma laboral no anem a veure com es redueixen les xifres de l’atur, sinò tot el contrari”, ha conclòs Moreno.

PP
El secretari autonòmic de Formació i Ocupació del Consell, Santiago Martí, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana registra “el tercer millor comportament interanual” en matèria d’atur entre totes les autonomies, “només per darrere de Canàries i Catalunya”.

Davant d’estos resultats, Martí ha explicat que “la Comunitat Valenciana presenta, en l’últim any, una evolució menys desfavorable que en el conjunt d’Espanya, presentant un increment del 7,54%, inferior al de l’Estat, que va anar del 9,60%, el que significa que ha augmentat 2 punts menys que en el conjunt d’Espanya”.

 

 

1 Comment
  1. Pues parece que no era todo culpa de Zapatero, porque con el PP en España (Rajoy) sigue aumentando el paro… y la que nos espera, después de las elecciones en Asturias y Andalucía. ¡Entonces sí que habrá buenos recortes! Y mira, los peperos valencianos se consuelan an cualquier circunstancia… ¡qué manera de retorcer el dato, hasta poder sacer alguna conclusión positiva!

    😡

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà