La campanya de vacunació pediàtrica de la 2n dosi començarà la setmana vinent

vacunación escolares

L’alumnat de 5 a 8 anys que haja de rebre la segona dosi serà informat per la Conselleria de Sanitat

La campanya de vacunació de la segona dosi als escolars de la Comunitat Valenciana començarà la setmana vinent i es farà en els centres educatius, segons han comunicat aquest divendres les conselleries de Sanitat i Educació al Fòrum Educatiu Valencià.

La Conselleria d’Educació ha informat que ha reunit per videoconferència als diferents agents de la comunitat educativa que formen part del Fòrum Educatiu Valencià per a transmetre’ls les pautes consensuades amb la Conselleria de Sanitat per a continuar amb la vacunació de la població infantil.

Segons fonts de la Conselleria d’Educació, l’alumnat que va rebre la primera vacuna al desembre, i compleix les condicions per a rebre la segona dosi, així com tot l’alumnat al qual, per diferents motius, no se li va poder administrar en el seu moment la primera dosi es vacunaran en els centres educatius en horari lectiu a partir del 10 de febrer.

Per a facilitar el procés, els alumnes aniran acompanyats per un familiar o una persona adulta autoritzada per la família en el moment de la vacunació.

Quan arribe el moment, l’alumnat de 5 a 8 anys que haja de rebre la segona dosi, així com tot l’alumnat que per diferents casuístiques no puga vacunar-se en el seu centre educatiu ara, serà informat per la Conselleria de Sanitat per a procedir a la seua vacunació en els punts de vacunació establits per a la població en general.

Fonts del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament (STEPV) han informat, respecte al procediment de vacunació, que aquesta vesprada els centres rebran les instruccions d’organització de la campanya de vacunació i el dilluns, 7 de febrer, remetran les autoritzacions a les famílies fins a dimecres 9 de febrer.

El centre remetrà a les comissions de vacunació amb les quals ja han treballat en la primera dosi exclusivament el número d’alumnat que es vacunarà d’acord amb les autoritzacions rebudes.

“No s’ha de donar cap una altra informació que no siga el número d’alumnat que es vacunarà”, indiquen les fonts, que afigen que la comissió de vacunació comunicarà en el centre la data i hora en què es produirà la vacunació.

L’administració ha informat també en el Fòrum dels percentatges de vacunació de l’alumnat i professorat, que en el cas dels escolars de 9 a 12 anys arriba al 75%, en el dels de 12 a 18 al 91,8%, i en el cas del professorat amb pauta completa, al 90%.

Segons el sindicat, en el torns d’intervencions ha manifestat que li haguera agradat que l’organització d’aquesta segona dosi s’haguera produït fora dels centres educatius, ja que la situació actual també és complicada per les baixes del professorat, fet que la campanya de vacunació complica l’organització dels centres.

La Conselleria, indiquen, ha argumentat que la vacunació en els centres educatius s’ha fet en temps rècord i que consideren que aquesta segona fase també s’ha de realitzar en els centres per a garantir que tot l’alumnat es vacuna en el temps establit.

El Sindicat també ha demanat que es torne a enviar a les entitats les dades setmanals d’afectació de la pandèmia en els centres educatius i, el secretari autonòmic els ha facilitat els més actuals.

Així, hi ha 16.966 alumnes afectats per la *covid, 9.379 menys que la setmana anterior; 1.666 professors, 788 menys que una setmana abans; i hi ha 450 grups confinats, 552 menys que la setmana anterior. Els centres afectats són el 12 per cent, la meitat que una setmana abans.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà