Educació proposa que el pròxim curs escolar comence el 8 de setembre

colegio vuelta al cole

Les vacances de Nadal s’estableixen del 23 de desembre al 6 de gener

La Conselleria d’Educació ha proposat a la comunitat educativa que el dijous 8 de setembre comence el curs escolar per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Aquesta proposta de calendari escolar aposta per primera vegada perquè les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i també les de les escoles oficials d’idiomes (EOI) acaben el dijous 22 de juny, han informat fonts de la conselleria, que han afegit que l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) i el de FPB de segona oportunitat també finalitzarà les classes el 22 de juny.

Tant en el cas dels PFCB com en el de la FPB de segona oportunitat, les classes començaran el dimecres 14 de setembre. Pel que respecta a les EOI, les classes arrancaran el dilluns 26 de setembre.

En Formació de Persones Adultes (FPA), es proposa l’inici de curs el dilluns 19 de setembre, i la fi, el divendres 16 de juny.

En ensenyaments artístics de música i dansa, elementals i professionals, ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny i ensenyaments esportius de règim especial es proposa l’inici de les classes el dimecres 21 de setembre, i la fi, el divendres 16 de juny.

Les vacances de Nadal s’estableixen del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener; i les de Pasqua, del dijous 6 al dilluns 17 d’abril.

El pròxim curs tindrà els següents dies festius autonòmics: el dimecres 12 d’octubre, el dimarts 1 de novembre, el dimarts 6 i el dijous 8 de desembre i també el dilluns 1 de maig.

Aquest calendari escolar és comú per a tota la Comunitat Valenciana, encara que cada ajuntament establirà tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en cas que un o els dos dies que li corresponen a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Una vegada es publique en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ el calendari escolar del curs 2022-2023, els consells escolars municipals (CEM), que són el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa d’un municipi, o els ajuntaments, pel que respecta als pobles xicotets que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i dies no lectius locals en cada poble o ciutat.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents.

Aquest dia recuperable de classes, en cas de sol·licitar-se, sol establir-se allargant un dia més la fi del curs o bé acurtant un dia les vacances de Pasqua.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà