Emergències activa 600 efectius, bombers i tres avions per Setmana Santa

gabriela bravo

La campanya contra incendis es desenvoluparà entre el 6 i el 17 d’abril

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha activat a 600 efectius (mitjans d’extinció, forces i cossos de seguretat, protecció civil), ha avançat la incorporació dels bombers forestals i preveu vols preventius amb tres avions sobre les zones vulnerables en el marc de la campanya de prevenció i extinció d’incendis forestals per a Setmana Santa i Pasqua.

Així ho ha detallat la consellera d’Interior, Gabriela Bravo, que ha assistit a la reunió de coordinació amb responsables d’emergències per a abordar la campanya contra incendis de Setmana Santa i Pasqua que es desenvoluparà entre el 6 i el 17 d’abril.

“Hem acordat activar les mesures de prevenció per a aquests dies festius que conviden que la gent gaudisca dels paratges naturals i es transite més per l’entorn natural”, ha destacat Bravo.

S’ha acordat mantindre activat l’helicòpter Kamov, un “recurs d’alta capacitació i tecnologia”, segons la consellera, que es va activar per incendi de Vilanova de la Reina.

Així mateix, el dispositiu de prevenció i extinció estarà format per més de 600 persones entre el 6 i el 17 d’abril, mitjans d’extinció, forces i cossos de seguretat o protecció civil, “preparats en tot el territori per a poder actuar davant qualsevol emergència”.

S’ha anticipat també la incorporació dels bombers forestals al 15 d’abril, quan normalment solien incorporar-se a partir de l’1 de maig, amb el que es comptarà amb aquests 180 professionals, que comptaran amb 40 autobombes i 10 mitjans aeris que s’incorporen a tots els recursos desplegats.

A aquest dispositiu se sumaran els efectius dels consorcis provincials de bombers i els bombers municipals de les capitals de província, a més de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que mantindran les dotacions als parcs i, en el cas que la previsió meteorològica siga favorable a la propagació d’incendis forestals, es reforçaran els torns de vigilància.

Durant tots aquests dies festius s’han incrementat els recursos personals en el 112 un 9%, atés que, ha explicat Gabriela Bravo, han observat en les últimes setmanes “un increment important del nombre de crides” i que “la resposta del 112 ha de ser immediata”.

La responsable d’Interior ha animat a la població a seguir els consells i recomanacions a través dels canals oficials del 112, entre ells, el compte de Twitter i l’aplicació d’avisos 112, en la qual es pot fer un seguiment en temps real del nivell de risc d’incendis.

Nivell 3 de previfoc

Durant la Setmana Santa i la Pasqua s’adoptaran les mesures preventives previstes en el nivell de risc màxim d’incendis forestals (nivell 3 de preemergència).

Així, s’ha previst un pla per a mantindre l’operatiu de vigilància en zones estratègiques també durant la nit en les tres províncies.

Durant aquestes dates, a més, es realitzaran vols preventius, set rutes diàries amb tres avions desplegats en les tres províncies, que sobrevolaran, fonamentalment, les zones més vulnerables, sobretot a l’interior de la Comunitat, on més combustible s’acumula, i prop dels parcs naturals.

Com a mesura preventiva, a més, s’ha avançat la prohibició de realitzar cremes de restes agrícoles, encara que estiguen autoritzades pel pla local de cremes o de fer fogueres en els terrenys forestals o a menys de 500 metres d’aquests.

“És la primera Setmana Santa que abordem sense cap mesura restrictiva derivada de la COVID-19 com hem hagut de patir durant quasi tres anys, i és veritat que la població necessita eixir, relacionar-se i gaudir de l’entorn natural, però demanem que s’actue amb la màxima prudència”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà