La diputada de Vox Llanos Massó, elegida presidenta de Les Corts

La nova cap ha tingut el suport de 53 vots, 40 diputats que té el PP i 13 de Vox

La diputada de Vox Llanos Massó ha sigut elegida aquest dilluns presidenta de Les Corts Valencianes amb el suport de 53 vots, que es corresponen amb els 40 diputats que té el PP en l’hemicicle i els 13 del grup Vox.

L’elecció de la presidenta de Les Corts s’ha dut a terme de manera secreta, mitjançant la introducció de paperetes en una urna, per al que s’havien presentat dues candidatures: la de la diputada de Vox i la de la socialista Laura Soler, que ha obtingut 31 vots, equivalents als del grup socialista.

Amb l’elecció de Llanos Massó es compleix el primer pas del pacte de govern aconseguit entre el PP i Vox, gràcies al qual el partit de Santiago Abascal -present en la tribuna de convidats- presideix el Parlament valencià i posteriorment el popular Carlos Mazón presidirà la Generalitat, al capdavant d’un Govern on Vox tindrà tres carteres.

Compromís, el grup del qual té 15 diputats però Paula Espinosa no ha pogut ser present hui, no tindrà representació en la Mesa de les Corts -en la qual Vox ocuparà la presidència, el PP la vicepresidència i secretaria primeres i el PSPV-PSOE la vicepresidència i secretaria segones- ha votat en blanc (13 vots) i hi ha hagut un nul.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà