Generalitat dona 834.000 euros a municipis d’interior per a impulsar turisme d’autocaravanes

Tretze municipis a la província de València s’han beneficiat d’aquesta convocatòria

La Generalitat ha acordat distribuir 834.062 euros entre 34 municipis per a impulsar el turisme d’autocaravanes a les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana a través de la convocatòria de la xarxa Punts Nets AVANT, segons la resolució publicada aquest dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

En aquesta convocatòria s’han beneficiat 20 localitats de la província de Castelló, 13 de la província de València i un municipi de la província d’Alacant, segons un comunicat de la Generalitat, que indica que aquestes ajudes també busquen dinamitzar l’activitat econòmica.

Aquesta iniciativa està impulsada pel Fòrum de Municipis d’Interior de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT).

La xarxa de Punts Nets AVANT consisteix en àrees de servei, que estan geolocalizadas, en les quals les persones usuàries de les autocaravanes poden repostar aigua potable i buidar les aigües grises i les aigües negres, complint així amb les exigències mediambientals de tractament de residus.

Aquestes ajudes estan dirigides a finançar despeses relacionades amb l’execució de les obres d’un nou punt net o amb la reparació o millora dels ja existents, segons les fonts.

A més, aquests punts compten amb panells turístics amb la informació dels atractius del municipi i el seu entorn per a aprofitar al màxim les potencialitats del món rural. L’entitats beneficiàries poden rebre fins a un màxim de 25.000 euros.

Sobre aquest tema, la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha informat que el programa tracta de facilitar la mobilitat de les persones que utilitzen les autocaravanes que localitzen aquests Punts Nets a través de les seues aplicacions mòbils, dins de l’objectiu de potenciar una major visibilitat d’aquestes localitats.

Amb això es busca ajudar als municipis en risc de despoblació amb la millora de les infraestructures d’aquestes poblacions, així com “dinamitzar la seua activitat econòmica i impulsar els atractius turístics de la seua gastronomia, la seua artesania, els seus comerços, el seu patrimoni històric-cultural i l’entorn natural que els envolta”.

MUNICIPIS BENEFICIATS

En aquesta convocatòria corresponent a 2023 s’han beneficiat 13 municipis a la província de València: Losa del Obispo, Estubeny, Sinarcas, Benissuera, Villar del Arzobispo, Alcublas, Titagüas, Camporrobles, Cortes de Pallars, Higueruelas, Gestalgar, Chulilla i Carrícola.

A més, 12 ajuntaments han quedat en reserva en aquesta convocatòria i tindran preferència per a desenvolupar els seus projectes en l’ordre de 2024, segons les mateixes fonts.

Aquesta és la tercera edició d’aquesta convocatòria que impulsa una xarxa de serveis per al turisme d’autocaravanes a les comarques de l’interior.

En total, des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa, la Generalitat ha destinat al voltant 1,6 milions d’euros que han beneficiat a 56 municipis integrats en la xarxa Punts Nets AVANT.

Aquest projecte compta amb el finançament del Fons de Cohesió Territorial del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Aquest programa és una de les accions que la Generalitat està desenvolupant en el seu objectiu estratègic de dinamitzar els municipis d’interior i lluitar contra el despoblament a través de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, que està integrada per 178 municipis en risc de despoblament dels 542 que formen la Comunitat Valenciana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà