Riba-roja rebrà a un miler de turistes de l’Imserso durant el mes d’abril

Els visitants coneixeran les rutes pel Parc Natural, el castell i els museus

Riba-roja de Túria rebrà més d’un miler de visitants durant el mes d’abril procedents de diverses ciutats i municipis de tota Espanya. Aquestes visites s’emmarquen dins del Programa de l’Institut de Majors i Serveis Socials, Imserso, per a la temporada 2023-2024, en l’àmbit de ‘turisme de naturalesa’, impulsat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Les visites es van iniciar el passat 3 d’abril amb un grup procedent de Girona, que va tindre l’oportunitat de gaudir de la ruta pel Parc Natural del Túria “Les Riberes del Túria”, una ruta circular que s’inicia en el pont vell del municipi, passant pel plàtan centenari de *Masia de Traver i retorn al Passeig dels Ànimes.

Després del menjar en un conegut saló de banquets, els turistes van realitzar la visita al Castell, on van tindre l’oportunitat de conéixer el municipi a través de la història del Castell i els museus MUPLA (Museu del Pla de Nadal) i al MUCA (Museu de Ceràmica del Castell), descobrint també l’estreta relació que existeix entre el riu Túria i el seu parc natural amb la comunitat local.

Durant aquest mes se sumaran a la iniciativa 1.155 persones de 14 grups diferents de Barcelona, Madrid, Palma, Sevilla o Màlaga, que es traslladaran amb autobús fins a Riba-roja des de la capital valenciana o Castelló on pernocten durant s viatge. Les visites guiades han sigut coordinades per la Tourist Info de Riba-roja de Túria i el touroperador Mundosenior, pertanyent a la corporació empresarial Ávoris, la qual cosa garanteix una experiència turística de qualitat per als participants.

Riba-roja ha sigut seleccionada per al programa gràcies a les seues característiques turístiques i la seua rica història que ofereix una experiència completa al visitant. Els excursionistes tindran l’oportunitat de submergir-se en la cultura, la història i la bellesa natural de Riba-roja mentre exploren els seus tresors ocults i aprenen sobre la riquesa patrimonial de la localitat.

Riba-roja s’ha convertit en un dels destins d’interior més visitats en els últims anys, per la diversitat d’atractius turístics que ofereix als visitants, a més de la proximitat respecte a València, de la qual disten només 25 quilòmetres. El municipi, enclavat en ple cor del Túria, ofereix les rutes pel Parc Natural com un interessant reclam per a totes aquelles persones que busquen gaudir d’un entorn natural únic protegit, amb múltiples activitats en el seu entorn.

Un altre dels atractius és el patrimoni cultural, a través dels museus, els vestigis de la Guerra Civil o la infraestructura hidràulica que es conserva fins a la data, com la Cisterna, el Safareig, l’aqüeducte de Porxinos o la Casa del Molino. També és d’especial rellevància el patrimoni arqueològic que ens brinden els jaciments del Pla de Nadal i València La Vella, que es presenta com una visita única i singular. A això se suma l’oferta gastronòmica del municipi, amb una gran varietat d’arrossos, especialment l’Arròs dels Riberes del Túria, els pelaetes, el dolç visigot o els singulars sabors del menú visigot.

Paral·lelament, l’Ajuntament, a través de l’àrea de Turisme, està treballant a adaptar l’oferta turística per a aconseguir que les touroperadoras que treballen amb les navilieres la incloguen en les excursions de dia que duen a terme els creueristes quan fan escala. Per això està preparant un catàleg promocional adequat a aquesta mena de turisme, que mostrarà cadascun dels atractius locals.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat el treball realitzat aquests últims anys per a ‘adequar-nos a les noves tendències del turisme, sostenible, accessible i adaptat als nous públics’. ‘Riba-roja brinda al visitant una gran varietat de recursos i atractius turístics que la fan única, i a pocs quilòmetres de València’- ha matisat l’alcalde.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà