Llíria: visites guiades al campanar de l’església de la Sang el 30 de març

cartel lliria

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llíria ha programat per al dissabte 30 de març la tradicional visita guiada a la torre-campanar de l’església de la Sang, dins dels actes culturals de la Setmana Santa edetana.

Segons ha explicat l’edil de Turisme, Paco García, esta “és una extraordinària oportunitat per a assistir a esta activitat, ja que el Dissabte Sant és l’únic dia de l’any que es pot realitzar perquè no sonen les campanes”.

La pujada al campanar es realitzarà en grups de 8 persones cada 15 minuts, des de les 10 hores i fins a les 13.30 hores.

En la visita es donarà a conéixer la història de les campanes, una de les quals, “La Campana de Foc”, també va ser declarada per la Generalitat, el 2018, Bé Moble d’Interés Cultural, dins de la relació de carrillons gòtics de la Comunitat Valenciana que han adquirit esta protecció cultural.

L’església de la Sang és una de les joies artístiques valencianes. Este temple del segle XIII està declarat Monument Nacional i Bé d’Interés Cultural. Posseïx elements arquitectònics de transició del romànic al gòtic. En el seu interior destaca la decoració policromada del teginat emparentat amb la tradició mudèjar.

Els visitants podran disfrutardes de la torre d’unes magnífiques vistes de Llíria, els tossals al voltant del Monestir de Sant Miquel i part de la zona d’horta del camp de Llíria i visitar també la pròpia església, i el Museu Silvestre d’Edeta, situat al costat del temple, que estarà obert de 10 a 14 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà