El PP aconsegueix 13 escons, el PSOE 11, Vox 5 i Compromís-Sumar 4, amb el 84% escrutat

El bloc de la dreta summa majoria absoluta en la Comunitat

El PP ha guanyat les eleccions generals en la Comunitat Valenciana i ha aconseguit 13 dels 33 escons en joc, mentre que el PSOE s’ha situat com a segona força, amb 11 diputats, seguit de Vox, amb 5, i de Compromís-Sumar amb 4 diputats, quan s’emporta escrutat el 84,10%.

Amb aquests resultats, el bloc de la dreta summa majoria absoluta en la Comunitat, com ja va ocórrer fa quatre anys, en obtindre 18 diputats, mentre que el bloc de l’esquerra aconsegueix 15 escons, la mateixa xifra que al novembre de 2019.

D’aquesta manera, el PP millora resultats aquest 23J, amb cinc escons més que fa quatre anys, i es queda amb la primera posició que va aconseguir el passat 28M, mentre que els socialistes, que guanyen un escó i van ser els més votats fa quatre anys, es queden en segona posició, com fa huit setmanes.

Vox perd dos escons respecte a l’anterior legislatura però segueix en la tercera posició que va aconseguir llavors, i Compromís-Sumar, la coalició en la qual s’han integrat Compromís i *Podem, aconsegueix un menys que els que van obtindre per separat aqueixos partits.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà