Banner papereria Ruiz

L’Eliana fomenta el llenguatge igualitari en l’administració amb una guia per a treballadors

Busquen fer visible la presència de la dona als ajuntaments

L’Ajuntament de l’Eliana, amb Motiu del Mes de la Dona, s’ha sumat a la campanya ‘Valencià per la Igualtat’ i des de la regidoria de Política Lingüística i la d’Igualtat, han impulsat conjuntament l’edició de la «Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local», que es repartirà per les escoles municipals, l’EPA, altres dependències municipals i associacions del municipi.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha detallat que a aquesta iniciativa, que busca a promoure la utilització d’un llenguatge més igualitari i no discriminatori en l’administració pública local, ja s’han sumat altres 43 municipis de la Comunitat.

El manual ofereix recomanacions amb la finalitat d’utilitzar un llenguatge inclusiu adequat a la societat on vivim. Per açò, s’ofereix aquest suport a les persones que treballen en l’Administració local, per a utilitzar un llenguatge inclusiu. Aquestes pautes no tenen com a objectiu convertir-se en una guia teòrica, sinó en un manual de consulta puntual i pràctic que servisca de suport als treballadors del consistori.

El llibre ha sigut editat pels ajuntaments que pertanyen a la Xarxa Aviva que promou la utilització de la nostra llengua pròpia i compta amb la col·laboració d’altres administracions públiques, entre elles la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per al foment del valencià.

Per a l’edil d’Igualtat, Isabel Montaner, «l’ús del llenguatge és un fet poderós” ja que, “mitjançant la utilització d’un llenguatge sexista, es fa invisible la presència de dones, l’aportació de les quals es queda històricament fagocitada per l’ús del masculí”. Per açò, a parer seu, és necessària la creació d’iniciatives com aquesta.

Des de la regidoria de Política Lingüística, que encapçala Carmen López, consideren que «aquesta guia també és una oportunitat a l’hora de valorar l’ús de la nostra llengua com a eina comunicativa per al canvi, amb una visió que fomente la igualtat entre homes i dones i que es convertisca en un exemple a seguir per a la ciutadania de l’Eliana«.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.