Banner papereria Ruiz

Els Serveis Socials de l’Eliana duen a terme més de 4.500 atencions en 2020

Les gestions administratives s’han incrementat un 365% per la pandèmia

La Regidoria de Polítiques Socials de l’ajuntament de l’Eliana ha presentat la seua memòria d’activitats 2020, en un any marcat per la Covid-19, en el qual s’han atés un total de 4.536 cites, 1.605 més que l’exercici anterior. I és que, durant els mesos d’abril i maig, i coincidint amb el confinament domiciliari, solament els serveis d’informació van gestionar més de 1.200 atencions.

L’àrea administrativa ha multiplicat quasi per 4 les gestions, situant la xifra en 1.588, la majoria de les quals corresponen a les ajudes d’emergència, dependència, menors, Bo social, Banc d’Aliments, informes d’estrangeria o vulnerabilitat i targeta d’estacionament de persones amb discapacitat.

Quant a les ajudes econòmiques, s’han realitzat 768 atencions i gestionat un total de 253 sol·licituds. En aquest punt destaquen les ajudes municipals per a necessitats bàsiques (alimentació, higiene neteja), ús d’habitatge (lloguer, hipoteca i subministraments energètics), despeses extraordinàries (urgents i necessaris) o ajudes tècniques per a persones majors, a més de material escolar i productes nadalencs, però també hi inclou les ajudes autonòmiques d’alimentació, lloguer i inclusió. La despesa total de totes elles ascendeix a prop de 194.000 euros.

Durant 2020 s’han realitzat un total de 1.578 cridades telefòniques de seguiment a persones majors de 70 anys de la localitat, mentre que per part seua, el Servei d’Ajuda a domicili va reforçar, des de juliol, la seua plantilla amb una persona més.

A més, el programa de Compra Solidària, posat en marxa durant el confinament, ha realitzat 109 intervencions i el programa Menú a Casa ha atés 42 famílies diferents, amb un total de 113 racions.

L’edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, ha destacat la labor duta a terme des dels diferents programes per a mitigar els efectes de la pandèmia, que han resultat fonamentals per a moltes famílies del municipi. “La nostra prioritat, especialment en un any tan complicat com aquest, ha sigut la ciutadania més vulnerable i el contacte amb ells ha sigut directe i constant, atenent a totes la seues necessitats”, ha declarat.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.