La Biblioteca de l’Eliana posa en valor el paper de la dona en la ciència

Presenta una Guia de Lectura i una vídeo-entrevista a una enginyera informàtica elianera

La Biblioteca Pública de l’Eliana se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra cada 11 de febrer. Aquesta commemoració serveix per a recordar el paper fonamental que tenen les dones i les xiquetes en la ciència amb l’objectiu de fomentar la seua participació i progrés en aquest àrea de manera plena i equitativa.

Per això, la Biblioteca ha publicat una Guia de Lectura que recull bibliografia sobre dones científiques com la Premi Nobel Marie Curie, la zoòloga Dian Fossey o l’aviadora Amelia Earhart, contes sobre dones exploradores o especialitzats en temàtiques com l’astronomia, les matemàtiques o la biologia, a més d’altres recursos en línia amb materials singulars. Tot això amb l’objectiu de divulgar el coneixement i despertar la curiositat dels més menuts, per tal de superar les barreres actuals que dificulten la presència de les dones en la ciència i, en definitiva, crear una societat més igualitària. 

A més, la Biblioteca ha editat un vídeo amb una entrevista a Xaro Benavent García, Doctora en Informàtica i veïna de l’Eliana, que participa en el projecte Girls4STEM de la Universitat de València dirigit al foment de les vocacions científiques, tecnològiques, enginyeries i matemàtiques, especialment entre les joves. En ell, Benavent posa en valor el talent femení emergent i el paper fonamental que juguen les biblioteques en la visibilització de les dones en aquesta mena de disciplines.

Tal com ha explicat l’edil de Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, a través d’aquestes activitats el Consistori vol mostrar nous rols i referents femenins a les noves generacions, promovent pràctiques que afavorisquen la igualtat de gènere en l’àmbit científic-tecnològic. “Despertar les vocacions científiques, en particular en les xiquetes, és una tasca que inclou família, escola i també, per què no, a la Biblioteca”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà