L’Eliana fomenta el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2022

ECOVIDRIO_FALLAS

Ecovidrio i l’Ajuntament posen en marxa la campanya “La Plantà del Vidre”, una iniciativa per a conscienciar sobre la gestió responsable dels residus

L’Ajuntament de l’Eliana, en col·laboració amb Ecovidrio i la Generalitat Valenciana, llança la campanya “La Plantà del Vidre” amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2022.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio ha retolat aquest tipus de contenidors pròxims als casals i ha marcat un repte de quilograms d’envasos recollits durant les festes.

L’objectiu és competir, amb altres 10 municipis participants (La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, Sueca i Algemesí), per ser el municipi més reciclador, incrementant, almenys un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior. El premi consisteix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya.

Per a reforçar aquesta iniciativa, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals de la localitat per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

Des del consistori l’alcalde, Salva Torrent, ha animat als fallers i falleres elianeres a millorar la sostenibilitat de les festes, recordant que aquest 2022 ha sigut declarat per l’ONU Any Internacional del Vidre, un material reciclable al 100% de manera indefinida i que evita el creixement dels abocadors.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.