El PP, Vox i Compromís tomben els sous dels regidors socialistes a l’Eliana

Cadascun dels punts de la proposta d’organització han sigut rebutjats per 9 vots a 8

L’escenari, que es prevía complicat aquesta legislatura per a nou Govern en minoria del PSOE a l’Eliana, s’ha complit en el ple extraordinari d’organització celebrat aquesta vesprada.

La sintonia en el vot entre els tres grups de l’oposició -PP, Compromís i Vox- s’ha posat de manifest en les votacions de cadascun dels punts de la proposta de l’equip de Govern.

El ‘no’ dels nou regidors que sumen el PP, amb set, Vox i Compromís ha anat tombant cadascun dels punts per 9 vots a 8 fins a arribar a un final del ple en el qual davant el silenci dels portaveus dels grups de l’oposició l’alcalde, Salva Torrent, ha pres la paraula per a demanar una explicació.

“Tots som lliures i cadascun pot tindre les seus aspiracions però cal donar la cara i explicar als veïns per què es vota en contra de constituir per eixemple una junta de portaveus, que ha nomenat cada grup”, ha manifestat.

Torrent ha assumit que ‘el no és no’, “però la ciudadania, els que ens han votat mereixen una explicació dels vots que s’han emés. És el que toca”, ha insistit sense èxit.

Davant l’intent d’intervindre d’un veí que estava entre el públic al saló de plens, Torrent, no li ha donat la paraula ja que en els plens extraordinaris no es permeten les intervencions del públic i ha resolt la situació amb un “no la liemos”.

La proposta d’acord que no ha tirat avant recollia la relació de càrrecs en règim de dedicació exclusiva o parcial amb dret a retribució, les assignacions a grups municipals i les indemnitzacions per assistència i la relació de llocs de confiança i la seua retribució.

L’acord contemplava quatre regidors de l’equip de govern socialista amb dedicació exclusiva, amb un sou de 46.490 euros bruts anuals en 14 pagues, mentre que l’alcalde no percebrà retribucions per l’acompliment del càrrec.

Cada grup municipal rebria 2.500 euros a l’any i per cada regidor 550 euros a l’any. Així mateix, cada regidor cobraria 270 euros per assistència als plens tant ordinari com extraordinaris.

Tampoc s’ha aprovat la designació dels representants en els òrgans supramunicipals, entre ells la Mancomunitat Camp de Túria, la constitució de la Junta de Portaveus, o la periodicitat de la celebració dels plens.

En este sentit, l’alcalde ha insistit a l’oposició que en “habría que explicar el vot perquè un pot entendre que es vote en contra de les retribucions pel que siga, però que vote en contra de la creació de la junta de portaveus o de la composició de les comissions informatives, no el puc entendre”.

Per aclarir el succeït ha relatat que va convocar als tres portaveus dels grups per a traslladar la proposta i que Compromís “no ha fet cap proposta”, mentre que Vox vota el que vota, “però les reunions són secretes i el puc dir” i el PP té unes exigencies que “no són admeses”.

Cal recordar que l’alcalde va formar govern amb els regidors socialistes després que les negociacions amb Compromís no arribaren a materialitzar-se en un pacte més enllà de la investidura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà