El porta a porta arreplega 12.120 quilos de cartó dels comerços de l’Eliana en els primers tres mesos

basura l'Eliana

Per a facilitar la recollida selectiva en origen

L’Ajuntament de l’Eliana en el seu compromís de respecte al medi ambient i la protecció de l’entorn, a més de per a complir amb la normativa europea i espanyola i tindre contemplat en la seua Agenda Urbana Local aquest compromís; ha posat en marxa un nou sistema de recollida de residus sòlids urbans.

Coincidint amb la celebració el 17 de maig del Dia Mundial del Reciclatge, el consistori ha oferit les primeres dades de les primeres accions posades en marxa en el municipi.

El primer porta a porta posat en marxa va ser el 31 de gener de 2024, amb la recollida del paper/cartó generat en les activitats comercials de l’Eliana. En aquests tres primers mesos de servei, s’han arreplegat 12.120 quilograms de paper/cartó dels comerços.

Actualment, s’han adherit ja 205 establiments, dels quals 141 són de l’àrea central i 64 dels barris. Ja quasi el 20% de tot el paper/cartó que s’arreplega selectivament a l’Eliana prové d’aquest servei porta a porta.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la col·laboració dels comerços que ja utilitzen aquest servei i s’anima a la resta d’activitats situades a l’Eliana a participar en aquesta recollida separada del paper/cartó.

“El nostre compromís i el nostre objectiu és posar en marxa el nou sistema de recollida de residus. Hem fet un esforç extra perquè professionals de l’educació ambiental visiten les llars i expliquen el nou sistema. Perquè volem cuidar el nostre entorn i conservar el nostre planeta”, ha explicat l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà