Les educadores ambientals comencen a visitar els domicilis de l’Eliana

educadoras ambientales l'Eliana

Es dona inici a la nova fase que implantarà el nou sistema de recollida de residus

L’Ajuntament de l’Eliana continua avançant en la implantació del nou sistema de recollida de residus sòlids urbans. Després de l’arreplegada porta a porta del paper i cartó dels comerços i restauració comença aquesta setmana la segona fase al nucli urbà.

“Comencem una nova fase, la de l’educació ambiental en l’àrea central, nucli urbà. Des d’inici d’any estem treballant en el nou sistema i després de posar en marxa la recollida de paper i cartó en el comerç i l’hostaleria farem el pas a les llars. Iniciem amb el nucli urbà instal·lant un nou contenidor, el de color marró per a les restes orgàniques”, ha explicat l’alcalde Salva Torrent.

Des d’ahir els veïns de l’Eliana començaran a rebre les visites en les seues llars de les educadores ambientals que explicaran de manera minuciosa els detalls del nou sistema. Prèviament, una carta en les bústies avisarà de l’arribada de les professionals.

El personal responsable de les visites anirà acreditat i la visita està prevista que dure uns 15 minuts. Es farà lliurament dels materials per al nou servei de recollida i es resoldran tots els dubtes sobre el nou sistema.

En cas de no poder atendre les educadores ambientals, s’ha habilitat una Oficina de l’empresa encarregada de realitzar el servei, Valoriza, on es podrà arreplegar el material necessari per a iniciar el nou sistema. L’oficina està oberta al públic al carrer del General Pastor 17, baix, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 20 hores.

Serà necessari presentar un rebut on aparega la referència cadastral de l’habitatge per a arreplegar el material. S’ha habilitat també un número de telèfon del servei per a resoldre dubtes, el 900 100 310.

El material que es lliurarà a cada habitatge és una targeta que obrirà els contenidors de color marró (matèria orgànica) que servirà per al correcte funcionament de la selecció dels residus.

Es tracta d’una tecnologia que ens ajuda a fomentar que els residus que s’aboquen en els contenidors de fracció orgànica se separen correctament. A més, es lliurarà també un poal de 10 litres bosses compostables, tríptic informatiu i un imant.

Tota aquesta informació, a més dels telèfons de contacte i els horaris d’atenció a la ciutadania, estaran indicats en l’imant que es lliurarà en les llars. “A l’Eliana estem compromesos amb el medi ambient, preocupats pel nostre entorn i ocupats a posar en pràctica mesures que ens ajuden a conservar el nostre municipi i el nostre planeta. Complim amb la normativa europea i espanyola i en donem exemple”, ha afegit Torrent.

En les pròximes setmanes l’equip d’educadores ambientals visitarà les llars del nucli urbà i posteriorment seran els barris els que rebran aquestes visites. Serà durant el mes de juliol, segons està previst per l’empresa encarregada de realitzar el servei, quan tota l’Eliana tindrà instaurat el nou sistema de recollida de residus sòlids urbans.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà