La Pobla de Vallbona subvenciona amb més de 21.000 euros les entitats musicals

musica

El consistori firma dos convenis amb la Corporació Musical i l’associació EDAS

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha firmat un conveni de col·laboració amb la Corporació Musical per a fomentar la música de banda per a potenciar la celebració de mostres, certàmens i altres actuacions musicals, així com facilitar la participació dels músics de la corporació en les festes municipals.

L’Ajuntament pagarà a través d’este conveni prop de 15.000 euros a la Corporació Musical que ajudaran al sosteniment de l’entitat. Els diners serviran per a la promoció de l’Escola de Música, que compta amb 140 alumnes i 17 mestres, i també les diferents seccions com són la Banda, la Jove Orquestra, la Banda Juvenil i la Coral de Veus.

A més, des de la Corporació Musical s’oferirà formació per a la preparació de l’ingrés en els Estudis Professionals de Música dels conservatoris oficials i la preparació de les proves del certificat de superació del grau elemental.

També l’Ajuntament de la Pobla ha firmat un conveni amb l’associació cultural EDAS que rebrà prop de 6.700 euros per a la promoció de la música en directe. L’associació té com a finalitat el moment de la pedagogia musical, la promoció i potenciació dels estudiants, el foment d’audicions en directe i de la música moderna i tradicional. Entre altres coses ha posat en marxa cursos de tabal, dolçaina, rondalla, batucada, guitarra, bateria, cant i jazz.

El regidor de Música, Fran Esteban, ha manifestat que amb la firma d’estos dos convenis amb la Corporació Musical i l’associació EDAS l’Ajuntament de la Pobla «vol donar tot el suport a la cultura i a un tret tan arrelat entre els valencians com és la música».

Esteban ha destacat que la Pobla té «molts grups musicals i una potent escola de formació que cal impulsar per reivindicar la identitat musical que te la localitat».

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà