La Diputació construirà una rotonda a l’eixida del Camí de l’Assagador

carreteras

La vía es la connexió entre la ronda sud, la ronda nord i l’autovia CV-35

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aconseguit el compromís de la Diputació de València per a construir una rotonda en l’encreuament del Camí de l’Assagador amb la carretera C-375 entre la Pobla i l’Eliana. Esta rotonda ha estat la principal reivindicació de l’ajuntament en la reunió mantinguda este dilluns amb el diputat de Carreteres Pablo Seguí en tractar-se d’un punt conflictiu per a la seguretat d’esta via comarcal.

El Camí de l’Assagador absorbeix de manera diària un gran volum de trànsit al ser la connexió entre la ronda sud, la ronda nord i l’autovia CV-35. L’Ajuntament de la Pobla havia manifestat la voluntat d’ampliar esta carretera per a què servisca per completar la circumval·lació del nucli urbà si la diputació eliminava este encreuament perillós de la carretera de la Pobla-l’Eliana.

El diputat de carreteres s’ha compromès a incloure esta rotonda dins el projecte de construcció de carril bici del Pla de Mobilitat Ciclista i de Vianants que unirà la Pobla amb la zona residencial de Cap de l’Horta, en el límit amb el terme municipal de l’Eliana. La construcció d’esta rotonda suposarà l’eliminació d’un dels punts més perillosos de la C-375.

La redacció del projecte que elaborarà la Diputació està previst que estiga finalitzada en el primer semestre de 2018 i que l’obra puga iniciar-se a principis de 2019. Es tracta d’un carril bici compartit per a vianants de 1.650 metres en una plataforma separada de la carretera per augmentar la seguretat. Per a accelerar l’execució de l’obra, l’Ajuntament de la Pobla es farà càrrec de l’adquisició dels terrenys tant del carril bici com de la rotonda.

Per al regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar, amb este compromís “la Diputació de València dóna resposta a una reivindicació dels veïns de la Pobla que veien en l’encreuament del Camí de l’Assagador un punt negre de la circulació”. “Volem que es vertebre el municipi d’una manera sostenible amb carrils bici i també fer segures aquelles carreteres i camins que pel creixement del  municipi absorbeixen gran quantitat del transit”. Aguilar ha afegit que des de l’equip de govern “es treballa des del primer dia per aconseguir solucionar els punts més perillosos que arrossega este municipi”.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha posat de relleu l’oportunitat que suposa per al municipi l’ampliació del Camí de l’Assagador i la construcció rotonda de connexió amb la C-375. “Amb esta obra completarem la connexió entre les dos circumval·lacions del municipi i l’autovia i aconseguirem millorar de manera important la mobilitat en el municipi”, ha destacat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà