Importants reduccions en els impostos d’obres en la Pobla de Vallbona

L’Ajuntament pretén continuar incentivant l’augment en les activitats de construcció i reforma

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona va aprovar en el ple municipal de la setmana passada una nova ordenança fiscal que s’encarrega de regular la tramitació de l’impost de construccions i obres. En este any 2017 s’aprecia “un increment en l’activitat relacionada amb la construcció i les reformes”, segons ha explicat Juan Aguilar, el regidor d’Urbanisme i Serveis, qui ha afirmat que “esperem que amb les noves mesures adoptades es contribuïsca a incentivar aquestes obres i millores en les edificacions, que també suposen que es genere ocupació”.

La novetat més notable que contempla l’ordenança és una rebaixa del 70 % en l’import que s’ha d’abonar per a les llicències de construcció. Així, l’import mínim passa de 50 a 15 euros. A més, també s’ha rebaixat en un 70 % la quantitat que s’ha d’abonar en l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres), per la qual cosa la quantitat mínima passa també de 50 a 15 euros.

Altre aspecte que contempla l’ordenança és una reducció en la quantitat que s’ha d’abonar a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona en matèria de fiança en les obres de reforma (per possibles desperfectes que es puguen ocasionar a la via pública). El que s’ha fet és modificar el criteri per a establir la quantitat de la fiança: fins ara, el càlcul es feia a partir de l’import de l’obra en qüestió, un fet que segons el Juan Aguilar “resulta absurd”. Ara, la xifra s’estableix “després de fer una avaluació dels possibles desperfectes que es puguen produir en el tram de la via pública”, explica el regidor. En la pràctica, açò suposa també una rebaixa en la quantitat mínima que se li haurà d’abonar a l’Ajuntament.

Aguilar ha afirmat que les noves mesures compten amb un informe tècnic que les avala. “El nostre objectiu és doble: d’una banda, volem que s’abone en conceptes i taxes la quantitat que millor s’ajuste a la naturalesa de cada cas: siga IBI, ICIO, etc.”, ha explicat. “D’altra banda, seguim amb el compromís de disminuir la pressió fiscal sobre els veïns… en aquelles actuacions que siga possible”, continua l’edil, qui assegura que “si no es pot, es ‘congela’ la quantitat que s’haurà d’abonar”. “En definitiva, apliquem el sentit comú i afavorim que els diners dels contribuents estiga en les seues butxaques”, ha conclòs l’edil de la Pobla de Vallbona.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà