La Pobla de Vallbona posa en marxa la Targeta Solidària

tarjeta solidaria la pobla

Es tracta d’una targeta precarregada per a adquirir productes de primera necessitat

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha posat en marxa la Targeta Solidària per ajudar a les famílies amb la compra de productes de primera necessitat. Es tracta d’una targeta bancària precarregada amb l’import de l’ajuda social que rep l’usuari i que permet adquirir determinats productes en els comerços adherits de la localitat.

La Targeta Solidària substituïx els vals de compra amb què l’ajuntament concedia les subvencions per a la compra de productes de primera necessitat. La targeta dona major privacitat i evita estigmatitzar l’usuari perquè no ha de fer servir vals en caixa. A més, agilitza tràmits al comerç, que cobra en el moment de la compra i no ha de facturar a l’Ajuntament.

Esta targeta es pot fer servir per a la compra de productes bàsics com aliments, d’higiene personal i infantils i de neteja entre d’altres. Actualment són huit els comerços on es pot fer servir la targeta. L’Ajuntament manté així l’estratègia perquè siga també el xicotet comerç local qui es beneficie d’estes ajudes enfront de les grans superfícies.

El 2020 es van entregar vals per un import de 47.127 euros per a la compra de productes de primera necessitat a un total de 106 famílies de la Pobla. Des de principi d’any han estat 15 famílies les que han necessitat ajuda de l’Ajuntament per un import de 6.444 euros.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.