La Pobla de Vallbona compra tres pisos per al parc d’habitatge públic

firma pisos la pobla

Els tres habitatges han costat 150.000 euros

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha comprat tres habitatges per incorporar-los al Parc d’Habitatge Públic municipal. L’adquisició s’ha fet al grup Divarian i seran els primers de titularitat municipal. Se sumen als 29 habitatges que va cedir la Conselleria d’Habitatge al consistori.

L’import total de la compra és de 150.000 euros, però l’Ajuntament ha sol·licitat la subvenció del 100% del cost a la Conselleria d’Habitatge a través del pla Adha. Amb esta programa de subvencions a l’adquisició de vivenda pública es preveu la compra de cinc pisos més, aconseguint un total de vuit propietats amb cost zero per a l’ajuntament.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, assenyala que amb esta política es vol que “el veïnat de la Pobla tinga reconegut el dret a la vivenda digna a través d’un parc d’habitatge públic”. Garcia destaca que ara ens trobem “en una fase inicial i s’ha de destinar l’habitatge públic amb finalitat social, però en el futur volem que incloga altres col·lectius i ajudar a emancipar-se els joves.

La Pobla de Vallbona s’ha convertit en els darrers mesos en un referent en habitatge públic. S’ha passat de no tindre cap pis en començar l’any a 40 en l’actualitat. 29 han estat cedits per la Conselleria d’Habitatge, 5 llogades per l’ajuntament a la Sarev, 3 gestionades a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i 3 adquirits en propietat que podrien augmentar a 8 en les pròximes setmanes. A més Garcia espera poder fer créixer estes xifres perquè “en el futur es puga garantir un accés més fàcil a tots els col·lectius de la Pobla a l’habitatge a preus raonables”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà