El PP cedirà l’alcaldia l’últim any a Centrats en La Pobla

Pacte 28M Pobla de Vallbona
Galeria 6 Fotos
Pacte 28M Pobla de Vallbona
Pacte 28M Pobla de Vallbona
Pacte 28M Pobla de Vallbona
Pacte 28M Pobla de Vallbona
Pacte 28M Pobla de Vallbona
Pacte 28M Pobla de Vallbona

Jaime Ruix, amb 26 anys en el moment del nomenament, es convertirà en l’alcalde més jove a aconseguir-lo

El Partit Popular, Centrats en La Pobla i CUPO formaran el govern local de La Pobla de Vallbona per als pròxims quatre anys. Un acord que s’ha signat hui, en la seu de la formació blava, amb la presència dels tres candidats, Abel Martí, Juan Aguilar i Jaime Ruix.

Aquest pacte establirà una alcaldia per torns. Els primers tres anys, Abel Martí, del PP ostentara la vara del mando i la cedirà a Jaime Ruix, l’últim any.

L’arribada de Ruix i la seua formació suposarà una fita històrica a l’ajuntament de La Pobla. Centrats en La Pobla serà el primer partit polític local que estarà al capdavant, i el seu candidat, amb vint-i-sis anys en el moment del seu nomenament, el més jove a aconseguir-lo.

En el repartiment de regidories, Centrats en La Pobla s’ocuparà d’economia i festes, mentre que CUPO, continuarà gestionant urbanisme.

El líder del PP, Abel Martí, ha destacat el pacte net entre els tres partits: “És un pacte on no existeixen línies roges i s’han atés les peticions dels partits locals”. Així mateix, ha volgut recalcar que, “seran el millor govern de la història de La Pobla de Vallbona”.

Per part seua, Jaime Ruix de Centrats en La Pobla, ha ressaltat la bona sintonia entre els partits. “El primer acord va ser amb CUPO, i després es va optar pel PP perquè així ho va decidir el 66% de la militància”.

Juan Aguilar, candidat de CUPO, ha afirmat que s’ha intentat aplegar al millor pacte possible a partir dels resultats de les urnes. Al mateix tempo, ha reconegut que “ha sigut una decisió difícil i molt meditada”, i s’ha recordat dels seus exsocis de govern -Compromís i PSPV- i ha valorat “l’excel·lent treball “realitzat durant els últims huit anys.

El pacte de govern contempla mesures per a ajudar a tots els col·lectius socials, des d’un Bo Habitatge Jove ajudant als joves en el lloguer o compra de les seues cases, implantar un xec-bebé per a les famílies que tinguen o adopten fills, crear el programa La Pobla et Beca dirigit als joves o fer realitat una nova Llar dels Jubilats amb una oficina d’atenció a les persones majors i sol·licitar un Centre d’Envelliment Actiu.

Les tres formacions es comprometen a remodelar el Carrer Colón, reformar el carrer Poeta Llorente, resoldre el problema de la Finca de la Cens per a convertir-la en un espai públic i una plaça amb locals o remodelar tota la zona dels ‘casetes’, així com urbanitzar totes les zones encara no urbanitzades, millorar la il·luminació i remodelar les voreres del municipi.

El nou equip de govern també exigirà un segon institut i una seu de l’Escola Oficial d’idiomes, un nou centre de salut, l’autobús a l’Hospital de Llíria o el carril bici i la rotonda de connexió amb el Camí de l´Assegador de la CV-372.

La seguretat i les urbanitzacions centren també punts de l’acord de govern, amb aspectes com ampliar la plantilla de la Policia Local, la instal·lació de més càmeres de videovigilància, oficines de proximitat d’atenció ciutadana a les urbanitzacions, la creació d’un nou accés a les urbanitzacions Camp de Túria i Gallipont o un pla de millora de les voreres de la urbanització Montecolorado.

El nou govern posarà així mateix en marxa nous projectes com un Museu Faller i Fester, l’adquisició del Mas Nou i l’adaptació de l’edifici i del seu entorn per a crear un nou pulmó verd, i un nou auditori amb la creació d’una orquestra municipal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà