Llíria aprova el sector industrial del Pla de Montero

El polígon comptarà amb 250.000 m² dedicat a la indústria ceràmica en la producció de teules

L’Ajuntament de Llíria ha culminat l’aprovació definitiva al sector industrial del Pla de Montero, on actualment està situada l’empresa Tejas Borja, segons ha explicat el regidor de Política Territorial, Paco García.

El ple municipal ha donat llum verda al Programa d’Actuació Integrada (PAI) del SI-4 Pla de Montero, concretament a la Unitat d’Execució núm. 1 (UE-1).

García ha assenyalat que el desenvolupament d’este sector “es remunta a l’any 2005, quan es va adjudicar a l’empresa Tejas y Ladrillos del Mediterráneo, antiga Tylmesa, la programació i execució d’este sòl industrial. Per tant, esta aprovació tanca una llarga tramitació que ha durat quasi dues dècades”.

El pla parcial del sector, que va ser aprovat al 2013, compta amb una superfície aproximada de 250.000 m², el qual s’ha dividit en dues unitats d’actuació, la UE-1, que compta amb uns 150.000 m² i a la qual s’ha donat el vistiplau en esta aprovació definitiva, i la UE-2, que comptarà amb altres 100.000 m² per a futurs desenvolupaments.

L’edil ha apuntat que estw acord adoptat pel ple “és una continuïtat del treball que des de l’àrea s’està duent a terme, amb l’objectiu d’anar tancant moltes de les actuacions urbanístiques que havien quedat pendents o per finalitzar en el municipi de Llíria”.

Amb esta decisió, s’incorpora un nou espai industrial, que servirà per a donar un fort impuls al teixit empresarial del municipi, ja que l’empresa ceràmica que existeix implantada, Tejas Borja, és una de les grans empreses valencianes productores d’este material i compta amb plans importants d’expansió en un futur immediat.

Per part seua, l’alcalde de la localitat, Joanma Miguel, ha agraït “l’esforç realitzat pels serveis tècnics municipals i l’empresa per a poder culminar esta fase de tramitació, i espera que els plans d’expansió de la companyia es desenvolupen en breu, ja que això contribuirà a poder ampliar l’oferta d’ocupació a la nostra localitat, com ja han fet altres firmes que s’han implantat recentment a Llíria, com Power Electronics, Pintures Montó o Conforama”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà