L’exposició ‘El poble de la ceba’ rememora la història del municipi

L’exposició fotogràfica estarà oberta al públic al Museu etnològic la Casa Gran de la Pobla de Vallbona fins al pròxim setembre

Este divendres a les huit de la vesprada s’inaugura al Museu etnològic la Casa Gran l’exposició fotogràfica ‘El poble de la ceba’. Una mostra, organitzada per Jesús Tortajada, en què apareixen imatges de més de 600 persones de la Pobla de Vallbona vinculades amb el cultiu i la comercialització de la ceba. L’exposició  estarà oberta al públic fins al pròxim setembre.

L’exposició és un retrat d’una època i d’una activitat que va ser ser un dels mitjans de subsistència de la Pobla de Vallbona. Tot un recorregut històric per una de les activitats agrícoles i econòmiques més representatives del municipi des de finals del segle XIX.

Gràcies als arxius fotogràfics de particulars i dels magatzems del poble s’han configurat esta exposició que representa la memòria col•lectiva de la localitat.

A més a més, gràcies al centenar de fotografies que s’exposen es pot rememorar la manera de treballar d’altres èpoques, els costums, la indumentària i les eines al voltant de la ceba.

La Pobla de Vallbona introdueix el cultiu de la ceba i en poc de tems es generalitza gràcies al sistema de regadiu existent i durant la segona meitat del segle XX va ser molt coneguda pel cultiu de les cebes.

Va arribar a haver 1.500 hectàrees cultivades en la comarca i a la Pobla es van instaurar una dotzena de magatzems “Boca”, “Peca”, Doménech o “Busquet” que comercialitzaven cebes per al mercat espanyol i per a l’estranger.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà