Llíria acollirà la celebració del ‘Dia del Poble Gitano’ en la Comunitat Valenciana

gitanos

El Dia Internacional del Poble Gitano es commemora el 8 d’abril

El director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo, s’ha reunit hui en Ca la Vila amb l’alcalde Manolo Civera, la regidora de Polítiques Inclusives i Benestar Social Vallivana Murgui, i representants de l’Associació Gitana Adonay de Llíria. En esta trobada s’ha anunciat l’elecció de Llíria com a seu enguany de la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano en la Comunitat Valenciana.

La celebració d’esta jornada està emmarcada en l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, una iniciativa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’objectiu de donar visibilitat a este col·lectiu i reconéixer la seua història, llengua i cultura així com posar focus sobre la discriminació que encara patix este col·lectiu.

Per a Vallivana Murgui la commemoració d’este dia “suposa un reconeixement per a este col·lectiu que constituïx una part inseparable de la societat de Llíria, amb una identitat cultural pròpia i singular”.

En esta primera reunió s’han posat sobre la taula diferents propostes per a elaborar la programació de la jornada en què es combinaran actes institucionals amb una part més lúdica en la que cultura i la música estaran presents.

El Dia Internacional del Poble Gitano es commemora el 8 d’abril. Esta data recorda el Primer Congrés Mundial romaní/gitano celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971 en el que es va instituir la bandera i l’himne gitano.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.