Banner papereria Ruiz

La Policia Local utilitzarà drons per a previndre els robatoris en el camp

Policia local dron Camp de Túria

Servirà també per a la busca de persones desaparegudes a Llíria

La Policia Local de Llíria ha adquirit un dron que permetrà combatre els robatoris en el camp amb un augment de la vigilància i la prevenció. Este nou dispositiu tecnològic va ser presentat amb la presència de l’alcalde, Manolo Civera, l’intendent de la Policia Local, José Francés, dos representants de l’escola EagleDron i l’agent local qui de moment disposa de les certificacions oficials necessàries per al seu maneig, incloses les exigides per a operacions policials en espai aeri controlat.

​Amb esta nova ferramenta, “la Policia Local millorarà la prevenció dels robatoris en el camp, un problema que tants maldecaps ocasiona als nostres agricultors” ha explicat el primer edil de Llíria. A més, “este artefacte es podrà utilitzar també en missions d’emergència com la busca de persones desaparegudes, el control de cremes il·legals, la detecció d’abocadors incontrolats o el control urbanístic de obres no-autoritzades, entre altres accions”.

​Per a totes estes missions, l’ajuntament ha adquirit un dron amb un abast de set quilòmetres de distància i una autonomia de vol de fins a 31 minuts, que té la capacitat de detectar persones a una distància de més de 270 metres, sense que es note la presència del aparell. L’artefacte, de xicoteta grandària, compacte, plegable i silenciós, està dotat amb una càmera RGB, llums de visió nocturna i estroboscòpiques, sensors de detecció d’obstacles, sistema ADS-B i un equip de megafonia, que permetrà enviar missatges o advertències a les persones, en cas de necessitat.

​Pel moment, la Policia Local podrà utilitzar el dron en les zones rurals i d’espai aeri no controlat, respectant la normativa actual d’utilització civil d’aeronaus pilotades per control remot, fins que s’obtinguen les autoritzacions corresponents per a operar en zones d’espai aeri controlat, que el Consistori ja està tramitant.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.