L’Eliana estudia demanar la declaració de zona catastròfica després del temporal del dissabte

La Policia Local va atendre quasi un centenar de trucades i va dur a terme prop de 40 actuacion

L’Ajuntament valencià de L’Eliana estudia la possibilitat de sol·licitar la declaració de zona catastròfica després del temporal de pluja, calamarsa i vent del passat dissabte, que va deixar 23,6 litres d’aigua en tot just 20 minutos i ratxes de vent de prop de 100 quilòmetres per hora.

A conseqüència de la forta tempesta, la Policia Local va atendre quasi un centenar de trucades i va dur a terme prop de 40 actuacions, segons ha informat el consistori aquest dilluns.

L’Ajuntament ha sol·licitat un informe meteorològic a Inforatge perquè els veïns afectats puguen reclamar els possibles danys davant la seua asseguradora, i que posarà a la seua disposició en les pròximes hores.

Els principals avisos s’han rebut per la caiguda d’arbres, que han causat danys tant en la via pública com en immobles privats, i l’acumulació de branques i aigua en diferents punts on la brigada municipal va haver de buidar els embornals.

Prop de mig centenar d’arbres han caigut completa o parcialment i una de les zones de la localitat més afectada va ser el parc de la Pineda. En aquests moments tant les brigades de jardineria com empreses concessionàries del servei de neteja continuen treballant en la zona.

La caiguda d’algunes branques van posar en perill també la línia elèctrica, ja que van fer caure pals de llum i telèfon i fins a 50 avisos van necessitar de l’actuació del Consorci de Bombers.

Durant la tempesta van registrar també danys en dos vehicles estacionats, la caiguda de diverses plaques solars, antenes, el despreniment de façana de diversos habitatges, inundacions i contenidors bolcats.

L’Ajuntament ha recordat que dissabte passat es va suspendre l’espectacle de clausura del festival Estiu a la Torre, “Sonío”, de Jesús Aguilera, que s’oferirà amb una nova data pròximament.

El Cinema d’Estiu per part seua, malgrat patir una interrupció durant la preparació de la pel·lícula, es va poder finalment dur a terme.

L’alcalde, Salva Torrent, ha anunciat que el Consistori estudia la possibilitat de sol·licitar la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil, ja que es calculen danys materials per valor de milers d’euros, una vegada concloguen les accions de resposta immediata a l’emergència i dispose de l’informe perceptiu.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà