Una sentència obliga a l’Ajuntament de L’Eliana a aplicar la carrera professional als treballadors en sis mesos

ayuntamiento

El sindicat CSIF va demandar al Consistori davant la inactivitat a aplicar un reglament de 2017

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha guanyat una sentència que obliga a l’Ajuntament de L´Eliana a aplicar la carrera professional als seus treballadors. La resolució l’ha emesa el jutjat contenciós administratiu número 8 de València, que estima el recurs de la central sindical en eixe sentit davant el retard de fins a sis anys a adoptar la mesura per part del consistori.

El sindicat explica en un comunicat que, tal com dictamina la fallada del jutjat, l’Administració demandada disposa de “un termini màxim de sis mesos per a iniciar i aprovar els tràmits legals oportuns per a l’aprovació, per l’òrgan competent, de les normes reglamentàries per les quals s’establisca un sistema de graus de desenvolupament professional”.

CSIF assenyala que la pròpia sentència insta l’Ajuntament de l’Eliana a “regular els requisits i la forma d’accés a cadascun dels graus de la carrera professional, així com les retribucions assignades a aquests, amb abonaments als empleats de les quantitats que els corresponguen”.

El sindicat explica que el reglament de la carrera professional “es va negociar amb els sindicats i es trobava elaborat des de finals de 2017”. No obstant això, el Consistori no l’aplicava, per la qual cosa els representants dels treballadors li van urgir a fer-ho. De fet, CSIF ja va traslladar, per exemple, a Taula de Negociació al juliol de 2019 aquesta qüestió. La central sindical va decidir presentar demanda per l’incompliment d’aquest acord i la no aplicació de la citada carrera professional. El tribunal, en la decisió emesa, al·ludeix al fet que l’Ajuntament ha incorregut en “inactivitat, que no deriva de la falta d’elaboració del reglament, sinó de la inactivitat en la seua aplicació, que té menys justificació com a inactivitat administrativa tenint en compte que existeix un reglament negociat amb els representants sindicals”.

El comunicat recalca la importància d’aquest dictamen judicial, ja que reconeix el dret del conjunt de treballadors de l’Ajuntament. No obstant això, lamenta eixa “inactivitat” per part de l’equip de govern, que ha provocat que des de finals de 2017 fins dins de sis mesos, els empleats públics de L´Eliana no hagen vist com s’aplicava a la seua labor la carrera professional. La central sindical demanava també que tinguera un efecte retroactiu.

CSIF subratlla igualment “el desgast físic i emocional” que suposa que el Consistori “no complisca els pactes després d’una intensa i llarga negociació”. De la mateixa manera, posa l’accent que eixa actitud que atempta contra “les expecta-tivas de millora dels treballadors”, vulnera “el dret a la promoció profesional i l’obligació de l’Administració de remunerar equitativament per a estimular l’aprenentatge i el compromís amb l’assoliment dels objectius, sempre amb la finalitat d’oferir la millora atenció a la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà