La Banda Juvenil Primitiva de Llíria actuarà a Valladolid

La jove agrupació edetana col·laborarà en les festes patronals d’aquesta ciutat

Baix el segell “Llíria City of Music”, la localitat edetana portarà a Valladolid una mostra del seu potent planter musical, a través de l’actuació que realitzarà la Banda Juvenil Primitiva de Llíria en el marc de les festes patronals de la ciutat castellanolleonesa.

En este sentit, el regidor de Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, ha recordat que “tant Llíria com Valladolid formen part de la Xarxa de Ciutats Creatives, la primera en música i la segona en cinema, al mateix temps que ambdues estan integrades en l’Associació Espanyola de Ciutats Creatives, on un dels objectius principals és interconnectar les especialitats de la xarxa amb activitats col·laboratives”.

En esta ocasió, ha apuntat García, “volem agrair a l’Ajuntament de Valladolid que haja pensat en Llíria i les seues agrupacions musicals per a materialitzar esta col·laboració i participar activament en un dels seus actes dins de les festes de la de la Virgen de San Lorenzo, igual que a la societat Musical de la Banda Primitiva, que ha accedit a participar en este esdeveniment”.

L’actuació de la Banda Juvenil es realitzarà demà divendres, a partir de les 19.00 hores, i consistirà en una cercavila que recorrerà els principals carrers de la ciutat, des del carrer Santiago a la plaça Zorrilla i Recoletos.

La jove agrupació estarà acompanyada en esta experiència musical per l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i l’edil de Ciutat Creativa UNESCO i la de Cultura, així com representants polítics de Valladolid, i el president de la Primitiva José Luis Pérez i membres de la seua junta directiva.

Pròxima trobada Ciutats Creatives Espanyoles
Esta actuació servirà de preàmbul a la pròxima trobada que realitzarà l’Associació de Ciutats Creatives Espanyola de la UNESCO el pròxim mes d’octubre també a la capital val·lisoletana, i en el qual es donaran cita les ciutats creatives de l’Estat per a preparar noves activitats i propostes de col·laboració.

Actualment són deu les ciutats creatives espanyoles designades per la UNESCO en sis de les set categories que contempla este programa: Granada i Barcelona (Literatura), Burgos i Dénia (Gastronomia), Terrassa i Valladolid (Cinema), Sevilla i Llíria (Música), Bilbao (Disseny) i Manises (Artesania i Arts populars).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà